Gizemli Paranın Sırrı Ne? Bakan Açıkladı

Gizemli Paranın Sırrı Ne? Bakan Açıkladı
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Türkiye`ye giren kaynağı belirsiz paranın bavul ticaretinden kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

Türkiye'ye geçtiğimiz yıl kayıt dışı 9,6 milyar dolar gizemli para girişi yapıldı. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bu para girişinin bavul ticaretinden kaynaklanmış olabileceğini savundu.

'Anket yapılabilir'

Elitaş, "Kaynağı belirsiz giren dövizin minimum seviyede olması herkesin istediği bir şeydir. Bu para alt kalemlerden giriyor. Bavul ticaretinden kaynaklanabilir, turizm gelirlerinden kaynaklanabilir. Anket yapılarak 'net hata-noksan' kısım ortaya çıkabilir. İstatistiki bir hatadır." dedi.

TÜRKİYE'YE GİREN GİZEMLİ PARA 6 KAT ARTTI

Ekonomi Bakanlığı'nın bütçe, kesinhesap ve Sayıştay Raporu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülerek kabul edildi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, bakanlığın çalışmalarına dair bir sunum yaptı. Sunumun ardından komisyon üyelerin soru, eleştiri ve önerilerine geçildi. Türkiye ekonomisinin kayıp dışı para ile yönetildiğini savunan muhalefet milletvekilleri, 2015 yılı kayıtlarına göre 9,6 milyar doların kayıt dışı şekilde ülkeye geldiğini iddia etti.

'İstatistiki bir hatadır'

Kayıt dışı para hususunda Mustafa Elitaş, "Net hata-noksan, gönül ister ki minimum seviyede olması lazım. Yani kaynağı belirsiz giren dövizin minimum seviyede olması herkesin istediği bir şeydir. Bu para alt kalemlerden giriyor. Bavul ticaretinden kaynaklanabilir. Turizm gelirlerinden kaynaklanabilir. Anket yapılarak 'net hata-noksan' kısım ortaya çıkabilir. İstatistiki bir hatadır zaten. Net hata-noksan kaleminde Merkez Bankası'nın kayıtlarında ne görünüyorsa odur zaten." diye konuştu. 

Fortune Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum