Özdağ'dan Bahçeli'ye Şehit Ülkücü Tepkisi

Özdağ'dan Bahçeli'ye Şehit Ülkücü Tepkisi
Türkmen Dağı’ndan ülkücüler şehit olurken MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamaları milliyetçi kesimde tepkiye neden oldu.

Türkmen Dağı’ndan ülkücüler şehit olurken MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Türkiye’nin Suudi Arabistan ile Suriye’ye girmesi durumunda vatan toprağını kaybedeceğine” ilişkin açıklaması milliyetçi kesimde tepkiye neden oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Biz, BM ile hareket ederiz. NATO ve BM’nin parçasıyız. Bahçeli’nin bunu bilmesi gerekir.Sınırlarımızı koruruz, topraklarımıza gelen tehlikeyi bertaraf etmek ardına her şeyi göze alırız” değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli’nin “laf ola torba dola” cinsinden konuştuğuna işaret eden Özdağ, “Biz savaş istemeyiz ama  sınırımızda iç savaş var. Amerika’nın, Rusya’nın bilek güreşini görüyoruz. Böyle bir ortamda Suriye’de 3.5 milyon Türkmen, Müslüman soydaşlarımız var. Biz, bu tür olaylara bigane kalmadığımızı gösterdik. Egemenliğimiz her şeyin üstündedir ve sınırlarımızdaki soydaşlarımızla bağlarımız devam edecek” ifadesini kullandı.

ZIMNEN DAYANIŞMA

Kılıçdaroğlu’nun, “iktidar olursam Türkiye’ye gelen Suriyelileri geri göndereceğim” sözünü i hatırlatan Özdağ, “800 bin Kürt vardı gelenler arasında. Selahattin Demirtaş ağzını açmadı. Bahçeli de  sessiz kaldı. Zımnen dayanışma içindeydiler. Bahçeli, şimdi de Suudi Arabistan ile Suriye’ye girersek diyor. Suudi Arabistan ile niye girelim ki, gireceksek kendimiz gireriz. 1 milyonluk ordu besliyor Türkiye. Afaki konuşmaya gerek yok. Doğmamış çocuğa don biçmeye gerek yok. Bahçeli, gündem oluşturmak, laf ola torba dola cinsinden konuşuyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.