MHP'li Ümit Özdağ'dan Şok PYD İddiası

MHP'li Ümit Özdağ'dan Şok PYD İddiası
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, AK Parti iktidarının terör örgütü PYD’ye 150 bin dolar para verdiğini iddia etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD ile AK Parti iktidarı konusunda şok bir iddiada bulundu. Özdağ, iktidarın terör örgütü PYD’ye 150 bin dolar para verdiğini iddia etti.

İddiayı yalanlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Süleyman Şah operasyonu sırasında PYD’ye ‘bilgi’ verdiklerini söyledi.

Hükümet, Suriye’de yaşanan olaylara ilişkin TBMM’ye bilgi verdi. MSB İsmet Yılmaz, topçu birliklerinin angajman kuralları gereği YPG’yi 13 Şubat‘tan itibaren vurduğunu açıkladı. Hareket öncesi ABD, Almanya, İngiltere ve Fransa’ya bilgi verildiğini anlatan Yılmaz, “Türkiye bir savaş istememektedir. Bölgemizde de dünyamızda da barışın esas olmasını, sağlanmasını istiyoruz ve bu doğrultuda da çalışıyoruz. Ancak söz konusu olan, bu aziz milletin hakkı ve hukuku ise onu korumak için de gereken her adımı atmaktan bir an bile tereddüt göstermeyeceğimizin de bilinmesini isteriz.” dedi. 

PYD’YE 150 BİN DOLAR İDDİASI

MHP’li Ümit Özdağ, PYD konusunda ilginç bir iddiayı gündeme getirdi ve ”PYD terör örgütü konusunda da bazı sorularımız var. Eğer ABD ile Türkiye müttefikse,Türkiye ve ABD’nin desteklediği ÖSO’ya saldıran ABD destekli PYD’ye yönelik operasyonlarımızı neden Amerika Birleşik Devletleri kınıyor? İncirlik Üssü’nün PYD’ye yapılan destekte oynadığı rol nedir? Süleyman Şah Türbesi’nin nakli konusunda PYD’yle HDP aracılığıyla bir koordinasyon sağlandı mı? PYD’liler Türk tanklarına yol gösterdiler mi? PYD’ye 150 bin dolarlık bir ödeme yapıldı mı?” diye sordu.

PARA DEĞİL BİLGİ VERDİK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bunun üzerine ‘para doğru değil’ dedi ancak PYD’ye operasyon sırasında bilgi verildiğini doğruladı. Bunun üzerine MHP'li Özdağ, “Bildiğimiz şeyler var ama devlet adabı gereği açıklayamıyorum” dedi. Özdağ, PYD gibi terör örgütüne ‘bilgi’ verilmesini de eleştirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum