Ankara Ptlama son dakikaAnkara patlama haberleri ölü ve yaralı var mı?

Ankara Ptlama son dakikaAnkara patlama haberleri ölü ve yaralı var mı?
Ankara da şiddetli patlama meydana geldi. Son dakika ankara patlama haberleri ve son gelişmeler. Ankara'daki patlamada kaç kişi hayatını kaybetti, yaralılar var mı işte gelen son bilgiler...

Ankara da şiddetli patlama meydana geldi. Son dakika ankara patlama haberleri ve son gelişmeler. Ankara'daki patlamada kaç kişi hayatını kaybetti, yaralılar var mı işte gelen son bilgiler...

Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi. 

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini belirterek, "İlk belirlemelere göre 18 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı. Patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiği tahmin ediliyor" dedi.

Gelen ilk bilgilere göre 2 servis aracının yanarak tamamen kullanılmaz hale geldiği belirtiliyor.Servis aracının Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu ve komutanlıkta çalışan astsubaylar ile sivil memurları taşıdığı öğrenildi.

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi’ndeki saldırı, saat 18.30’da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi. Teröristler, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara’nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü. Yükselen simsiyah dumanlar Ankara’nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, patlamada üç servis aracında ve bir özel araçta  ağır hasar meydana geldi.

Ayrıca caddeden geçen araçların camları kırıldı. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

SERVİS HAVA KUVVETLERİ'NE AİT

Servis aracının Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu ve komutanlıkta çalışan astsubaylar ile sivil memurları taşıdığı öğrenildi.

18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, patlamayla ilgili yaptığı açıklamada,  askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini belirterek, "İlk belirlemelere  göre 18 kişi hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı. Patlamanın bomba yüklü araçla  gerçekleştirildiği tahmin ediliyor" dedi.

PATLAMA ASKERİ ARACA YÖNELİK

Patlamanın olduğu bölgede Genelkurmay Başkanlığı, lojmanlar ve Kara Kuvvetleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı bulunuyor.

DAVUTOĞLU'NDAN İLK YORUM

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na patlama soruldu :Sadece patlama bilgisi geldi bakacağız dedi

BÖLGEDE KUŞ UÇURTULMUYOR

Yeni bir patlamaya karşı güvenlik güçleri tarafından İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı. Patlama olan alanın çevresinde önlem alındı.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara'daki askeri servis konvoyuna  yönelik saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

 

ANKARA'DA AKŞAM SAATLERİNDE MEYDANA GELEN PATLAMA SOSYAL MEDYAYA YANSIDI 
BAŞKENT'te akşam saatlerinde askeri servis araçlarına düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili siyasiler Twıtter adresinden fotoğraflı paylaşımlarda bulundu. Terörün kınandığı ve şehitlerin ailelerine başsağlığı yaralılara da acil şifalar dilenen Twıtter adresinden yapılan paylaşımlar şöyle:
"SALDIRANLARI, SALDIRTANLARI ŞİDDETLE KINIYOR, HER TÜRLÜ TERÖRÜ VE TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM" 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Ankara'daki terör saldırısında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı/sabır dilerim. Ankara'da yapılan terör saldırısını, saldıranları, saldırtanları şiddetle kınıyor, her türlü terörü ve terör saldırısını lanetliyorum" dedi.
"PATLAMA MECLİS KORİDORLARINDA DA YANKILANDI"  
CHP'li Tuncay Özkan, "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yakınlarında büyük bir patlama oldu. Patlama Meclis koridorlarında da yankılandı. Reyhanlı, Suruç, Ankara ve Sultanahmet patlamalarının ardından Ankara'daki patlamaya da yayın yasağı geldi. Patlamayı engelleme haberi engelle. Patlamanın askeri servis aracına yanaşan bir otomobilin patlatılması sonucu olduğunu öğrendik. Bakan Veysel Eroğlu'nun verdiği ilk bilgiye göre, patlama Karayolları ile DSİ'nin karşısında Maliye Bakanlığı'na giden yolda oldu. Bakan Eroğlu ayrıca DSİ'nin camlarının kırıldığını bir aracın da yandığı bilgisini bizlerle paylaştı" dedi.
"ANKARA'DA KORKUNÇ PATLAMA"  
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Ankara'da korkunç patlama. Meclis- Kızılay civarından siyah dumanlar yükseliyor" dedi.
"İKİ BÜYÜK PATLAMA OLDU"  
CHP'li Aylin Nazlıaka olay yerinde olduğunu belirterek, "Hava Kuvvetlerinin yakınlarında bomba patladı oraya gidiyorum. İki büyük patlama oldu. İlki daha şiddetliydi. Ankara Valisi burada çok fazla ambulans ve itfaiye aracı var. Patlamanın olduğu yerdeyim" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.