Cezaevini ekmek teknesi haline getirdiler
Kırıkhan Cezaevi'ndeki mahkûmlar, cezaevindeki atölyelerde sigortalı olarak çalışıyor. Bu kapsamda kendileri ve yakınları her türlü sağlık imkânlarından faydalanıyor ve ürettiklerinin karşılığında maaş alıyor.
Cezaevinde defne sabunu üretiliyor, beton tel direği ve bordür dökümü gerçekleştiriliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının dışında özel sektöre de cevap veren inşaat bölümü, montaj işlemlerini de gerçekleştiriyor. İpek dokumacılığını da geliştiren mahkûmlar, tekstil atölyesinde kravat, pike ve nevresim üretiyor.
Cezaevinin en yoğun olduğu yerlerden birisi de mobilya ve marangoz bölümü.
Bu alanda her türlü üretim gerçekleştiriliyor. Sipariş halinde faaliyet veren bu bölümlerde üretilen masa ve dolaplar kamu kurum ve kuruşları tarafından tercih ediliyor.
Cezaevinde tarıma da ayrı bir önem veriliyor.
Özellikle, zeytin ve nar fidancılığı konusunda faaliyetler sürüyor. Bunun dışında kış domatesi üretimi için 7 sera alanı oluşturulmuş durumda.
Kırıkhan Açık Cezaevi Müdürü Yusuf Altın, "Ceza ve infaz kurumlarının kuruluş amacı hükümlülerin tekrar suç işlemesini engelleyici etkenleri güçlendirerek, kendine güvenen bireyler olarak yeniden topluma kazandırmaktır. Bu amaçlar doğrultusunda 2006 yılında kurulan Kırıkhan Açık Cezaevi, kısa süre içerisinde 12 meslek dalında faaliyet göstererek, örnek bir kurum haline gelmiştir." dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.