MHP'li Şandır'dan Yalanlama Geldi

MHP'li Şandır'dan Yalanlama Geldi
MHP'li Mehmet Şandır, “Türkmen direnişi başarısız oldu. Türkmenler Esed ile anlaşmalı”dediği haberlerini yalanladı.

Şandır, “Asla öyle bir beyanım olmamıştır. Suriye Türkmenleri’nin Beşar Esed’le yaşaması mümkün değil” dedi.

Şandır, bir gazetede bu konuda çıkanhaberler konusunda şunları söyledi:

“Asla öyle bir beyanım olmamıştır. Öyle bir düşüncem de yok. Suriye Türkmenlerinin Beşar Esed’le yaşaması mümkün değil. Bu mücadeleden geri dönüş de yoktur. Çünkü Beşar Esed özellikle Türkmenlere dönük etnik temizlik yaptı. Hiçbir yerde öyle beyanım olmadı. Öyle bir fikir doğru değildir.  Suriye federatif yapıya bölünecekse, Suriye Türkmenleri için Halep Kuzeyi ve Bayır Bucak bölgesinde federal yapılar oluşturulmalı, Humus ve Rakka da Türkmen Kantonu oluşturulmalı. Suriye Türkmenleri yerel etnik grup olarak bir hukuku statüye kavuşturulmalı. Bu Türkiye garantörlüğünde olmalı.

Suriye’nin bir parçası olmalıdır. Biz Suriye  Türkmenleri olarak Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve siyasi bütünlüğünü de savunuyoruz. Bu sağlanamayacaksa Suriye federatif yapıya dönüştürülecekse bu coğrafyada 900 yıldır yaşayan bin yıldır yaşayan Türkmenlerin etnik kimliği anayasa hukuk nezninde kabul edilmeli. Suriye’nin asli kurucu unsuru olarak teslim edilmeli.

Beşar Esed’le Suriye Türkmenlerinin barışık yaşaması bu yaşananlardan sonra mümkün değildir. O haber Suriye Türkmen Meclisi’ni yıpratmak için birtakım çevreler tarafından maksatlı sızdırılmış, üzüntümüz odur ki inceleme yapılmadan yayınlanmıştır. Bu toplantı saat 11’den gece 23’e kadar sürdü. Tamamı kayıt altındadır. Biz de kayıt ettik. Konuşmalar kayıtlı, çözdürüyoruz hiçbir yerinde bu sözler yoktur."

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.