Altın fiyatları bugün ne kadar olur? 27 Şubat altın fiyatları ve detaylar

Altın fiyatları bugün ne kadar olur? 27 Şubat altın fiyatları ve detaylar
Altın fiyatları bugün ne kadar olur? 27 Şubat altın fiyatları ve detaylara haberimizden ulaşmanız mümkün. Yatırımcılar merakla altın fiyatlarını takip ediyor, altın fiyatları düşer mi çıkar mı işte detaylar...

Altın fiyatları bugün ne kadar olur? 27 Şubat altın fiyatları ve detaylara haberimizden ulaşmanız mümkün. Yatırımcılar merakla altın fiyatlarını takip ediyor, altın fiyatları düşer mi çıkar mı işte detaylar...Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor! Uzmanlardan gelen son açıklamaya göre, Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 116,10 lira oldu. Çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu? sorusunu merak edenler için hazırlamış olduğumuz bu haberde tüm detaylara ulaşabilirsiniz.

İstanbul Kapalıçarşı'da 115,90 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramı 116,10 liradan, 763 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 778 liradan, 105 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 109 liradan, 744 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 764 liradan, 372 liradan alınan Yarım Ziynet 382 liradan, 189 liradan alınan Çeyrek Ziynet 191 liradan satılıyor.

Altının gram fiyatı, küresel piyasalarda azalan risk iştahının etkisiyle 118,64 lirayı görerek tarihi zirvesine yaklaştı. Küresel piyasalarda, azalan risk iştahı altına olan talebi artırırken, ons fiyatı yüzde 0,54 artışla 1.236 dolara yükseldi. Yurt içinde, ons fiyatındaki artıştan destek bulan altının gram fiyatı, dolar kurundaki sakin seyre karşın 117,30 liraya kadar yükseldikten sonra şu dakikalarda 118,64 lira seviyelerinde dengelendi. Peki altın fiyatları yükselişteyken çeyrek altın fiyatı ne kadar oldu?

Dün gün içinde dolar/TL'nin 2,95'in üzerini test etmesinin etkisiyle tarihi zirvesine yakın 118,71 liraya kadar yükselen altının gram fiyatı, yurt içi piyasalar kapandıktan sonra petrol fiyatlarındaki toparlanmanın etkisiyle düşüşe geçerek günü 116,04 liradan tamamlamıştı.

Kapalıçarşı'da dün 195 lira seviyesini gören çeyrek altının satış fiyatı ise 190 liralara kadar gerilemesinin ardından şu dakikalarda tekrar 192 liraya yükseldi. Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 785 lira seviyelerinde dengelendi.

Analistler, petrol fiyatlarının seyrinin küresel piyasalarda yatırımcıların risk iştahı üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini belirterek, Brent petrolün varil fiyatının düşüşe geçerek 33,80 dolara gerilemesinin altın fiyatını desteklediğini kaydediyor.

Altının gram fiyatı 11 Şubat'ta uluslararası piyasada ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 118,92 lirayla tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü. Geçen hafta içinde 118 lirayı aşarak tarihi zirvesini test eden altının gramı fiyatı, bugün de yükseliş eğilimindeki ons fiyatı ve dolar kurunun desteği ile yüzde 2 değer kazanarak 118,64 liraya kadar çıktı.

Küresel piyasalarda, dün İran ve Suudi Arabistan yetkililerinin açıklamalarıyla düşüşe geçen petrol fiyatları, risk iştahının azalmasına ve yatırımcıların güvenli liman varlıklarına olan talebinin artmasına neden oldu. Güvenli liman talepleriyle yükselişe geçen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda yüzde 2'ye yakın artışla 1.250 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, petrol fiyatlarının seyrinin küresel piyasalarda yatırımcıların risk iştahı üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini ve düşen petrol fiyatlarının altın talebini artırdığını belirterek, altının gram fiyatında 118,80 lira seviyesinin, ons fiyatında ise 1.255 dolar direncinin takip edileceğini ifade ediyor.

Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 195 liradan, Cumhuriyet altını ise 790 liradan satılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.