Gözler Kapatılarak Kilo Verilir Mi?

Gözler Kapatılarak Kilo Verilir Mi?
Gözleri kapalı bir şekilde yemek yiyenlerin gözleri açık yemek yiyenlere oranla yüzde 10 daha az yiyecekle doyduğu ortaya çıkarıldı.

Almanya’da ilginç bir araştırmaya imza atıldı. Araştırmaya göre, gözleri kapalı bir şekilde yemek yiyenlerin gözleri açık yemek yiyenlere oranla yüzde 10 daha az yiyecekle doyduğu ortaya çıkarıldı.

Konstanz Üniversitesi’nden bilim insanlarının ortaya koyduğu araştırmaya göre, gözleri bağlı kişilerle ne yediğini görerek yiyen kişiler arasında kıyaslama yapıldı.

Habere göre, araştırmaya katılanlardan 50 kişinin gözleri bağlı, 40 kişinin ise gözleri açıktı. Araştırmaya katılan kişilere bir kap dondurma verildi ve 15 dakika içinde yemeleri istendi. Dondurmayı görerek yiyenler, gözleri bağlı olanlardan yaklaşık onda bir daha fazla yediği gözlemlendi.

Bilim insanları, gözler kapalı olduğunda vücudun geçmişteki tokluk hissini temel alarak, doyduğunu eş zamanlı olarak daha net hissedebildiğine inanıyor. Araştırmada ayrıca insanların gözleri bağlıyken, normalde yedikleri miktardan çok daha fazlasını yediklerini sandıkları ortaya çıktı.

Gözleri bağlı grup, gerçekte yediklerinden çok daha fazla yemiş olduklarını tahmin etti ve dondurmanın tadını da diğer gruptakilere kıyasla daha az sevdi. Yemeği görmemenin sindirimin ağızdaki evresini engellediği, yani ağızda sulanma oluşmadığı, bu nedenle de yemeği yutmanın daha zor hale geldiği de belirtiliyor.

Daha önce yapılan benzer araştırmalar da yemeklerin görüntülerinin tat alma üzerinde büyük etkisi olduğunu ortaya koymuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.