40 Tane Üretildi 1 Tane Bile Kalmadı

40 Tane Üretildi 1 Tane Bile Kalmadı
Cenevre'de yapılan ve hala devam etmekte olan otomobil fuarında görücüye çıkan Lamborghini Centenario, 1.9 Milyon Dolarlık fiyat etiketine rağmen 1 gün içerisinde tükendi!

Lamborghini, bugün yaptığı açıklamayla henüz dün görücüye çıkarttığı ve şirketin son bombası olan Lamborghini Centenario modelinin tamamının satıldığını kaydetti.

20 adet Coupe ve 20 adet üstü açılabilen model olmak üzere toplamda sadece 40 tane üretilen bu canavar, 1.9 Milyon Dolarlık fiyat etiketine sahip.

Centenario, 12 silindirlik yeni geliştirilmiş 770 beygirlik motoru ile 0'dan saatte 100 Km hıza sadece 2.8 saniyede ulaşabiliyor. 350 Km/h maksimum hıza sahip olan aracın 0'dan 300 KM/h hıza çıkması için ise 23.5 saniye yeterli.

Yolcusuz ağırlığı 1,520 kg olan aracın gövdesi tamamen karbon fiber. Karbon fiberin sağladığı avantaj ile daha hafifleyen Centenario, diğer Lamborghini modellerine göre daha iyi yol tutuşa da sahip.

Aracın ön ve arka tasarımının, 1970'lerin spor arabalarını baz alarak tasarlandığını belirten Lamborghini, araca yeni teknolojiler de eklemiş.

2016-lamborghini-centenar-4_800x0w.jpg

Android Auto yerine Apple CarPlay desteğine sahip aracın 10.1 inçlik büyük bir multimedya ekranı var.

Ayrıca Lamborghini Centenario, yakaladığı bu inanılmaz hızlı satış rakamıyla birlikte Cenevre Otomobil Fuarı'nın en hızlı satılan modeli de olmayı başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.