Açlık Otu nedir fayda ve etkileri neler?Açlık otuyla zayıflama

Açlık Otu nedir fayda ve etkileri neler?Açlık otuyla zayıflama
Kara sinemaki de denilen açlık otu nedir? Neye iyi gelir? Açlık otu faydaları nelerdir? İşte açlık otu (kara sinameki) hakkında detaylı bilgi burada!

Kara sinemaki de denilen açlık otu nedir? Neye iyi gelir? Açlık otu faydaları nelerdir? İşte açlık otu (kara sinameki) hakkında detaylı bilgi burada!

Zayıflamak isteyen pek çok insan her geçen gün yeni yeni ürünlere merak salıyor ve alternatif tıp ürünlerine karşı ciddi bir ilgi gösteriyor. Ünlü insanların yönlendirmeleri bu tür bitkisel ürünlerin kullanımında ciddi bir PR malzemesi olarak kullanılıyor. Örneğin ünlü bir popçumuzun "Açlık otu kullandım ve inanılmaz zayıfladım" şeklinde bir cümle kullanmasını sağlamak ya da her hangi bir şey söylemeseler de söylemişler gibi bir afişle insanları etkilemek mümkün.

PEKİ AÇLIK OTU FAYDALARI ZARARLARI NELERDİR?

Topluma doğru bilgi vermek adına açlık otunu tüm fayda ve zararlarıyla incelemeye karar verdik.  Açlık otu Afrika topraklarında yetişen bir bitkidir. Latince adı Folliculj Sennae, Leguminosae olmakla birlikte halk arasında doğal müshil olarak kabul edilmekte ve erkek sinemaki olarak da adlandırılmaktadır. Açlık otunun doğal müshil olarak kullanılması Eski Mezopotomya kodeksine de dayanmaktadır. 1774 tarihli bazı belgelerde açlık otunun kullanıldığıyla ilgili tesbitler bulunmaktadır. 19. yüzyıl hekimlerinden Dr. Mehmed Nuri açlık otunun doğal müshil olmasına atıfta bulunmuş ve 10-20 gr açlık otunun kahveyle karıştırılıp içilmesi durumunda midedeki sıkıntının geçeceği ve de müshil etkisiyle tuvalete çıkışın gerçekleşeceğini kaydetmiştir. İlk tıbbi kodekslerimizden Düstur al-Edviye’de açlık otu bitkisinin hem meyvası, hem de yaprağının kullanımıyla alakalı bilgiler yer almaktadır.

Açlık otu bugün olduğu gibi eskiden de Mısır Çarşısında doğal müshil olarak satılırdı. Açlık otu eski aktariye defterlerinin baş köşesini işgal ederdi. Örneğin açlık otu hem meyva, hem de yaprak olarak 1774 tarihli bir aktariye defterinde de kayıtlıydı.

Açlık otu ile ilgili bazı halk reçeteleri:

1- Müshil olarak, mide ağrılarında ve gazlara karşı 50 gr. açlık otu, 10 gr. anason veya rezene tohumu ile birlikte çay gibi demlenir. Bu sıvıdan bir bardak alınır ve şekerle karıştırılarak sabah aç karnına veya akşamları yatmadan önce içilir.

Modern Tıptaki Yeri: Açlık otu, bileşiminde antrakinon türevleri taşır ve bu yüzden müshil etkisi yapar. Açlık otunun bu özellikleri modern tıp tarafından da bilinir.

Açlık otunun sindirim sistemine büyük etkisi olduğundan ötürü bu bitkinin etkin bir yağ yakıcı olduğu da bilinir. Uzmanlar açlık otu üzerinde yaptıkları çalışmalar sonrasında açlık otunun bir çok faydasına ulaşmış ve hatta tansiyon dengeleyici özelliğinin olduğunu da keşfetmişlerdir. Ayrıca açlık otunun sindirim sistemini aktif etmesinden dolayı böbrek kumu dökmeye yardımcı olduğu da biliniyor. Açlık otunun zarardan çok yararı bulunmaktadır. İlgili otu kullanan kişilerin en çok zarar olarak gördükleri şeyler arasında ishal olmak yer alıyor. Bazı kişiler sıklıkla tuvalete çıktığından dolayı anüs bölgesinde yaraların meydana geldiğini hattı bazı kişiler basur olduklarını dahi söylemektedirler. Basura meyilli birisiyseniz bu otu fazla kullanmamanızda fayda var. Her bitkide olduğu gibi açlık otunu kullanırken de uzmanların tavsiyelerine mutlaka uymanızı tavsiye ederiz.

• Açlık otu verdiği tokluk hissi nedeniyle kilo vermenize yardımcı olan oldukça faydalı bir bitkidir.
• Açlık otu şayet kabızlık sorunu yaşıyorsanız bu sorunu atlatmak için kullanacağınız en önemli yardımcı takviyelerden biridir. Bağırsakların boşalımında adeta bir lağman etkisi de görmemize neden olan açlık otu aynı zamanda toksinlerden kurtulmak içinde ayrıca önem arz etmektedir.
•Açlık otu bitkisinin, yağ yakımına yardımcı olduğu gibi aynı zamanda yağ oluşumunu engelleyici yönde etkilerinin de olduğu bilinmektedir. 
• Gaz sancılarından şikayet ediyorsanız açlık otu bu sorununuz içinde inanılmaz bir bitkidir. Ayrıca açlık otunun bağırsak parazitlerini engelleyici özelliğinin de olduğunu belirtmekte fayda var.
• Tansiyonu dengeleyici özelliği olan açlık otu, yüksek tansiyon problemi olan kişilere önerilmektedir. Tansiyon sorununuz varsa ve modern tıp dünyasındaki ürünlerden şifa bulamadıysanız alternatif tıp dünyasının gözde ürünlerinden olan açlık otu ile sorunlarınızı sonlandırabilmeniz mümkün olabilir. 
• En ağrılı hastalıkların başında şüphesiz böbrek kumu ve taş dökmek yer almaktadır. Birçok kişi böbrek kumunu kısa süre içerisinde dökmediğinden dolayı şiddetli ağrılar yaşamak zorunda kalabilir. Böbrek taşı, kumu düşürme sancısının büyüklüğü halk arasında doğum sancısıyla eş değer görülmektedir. Açlık otu sayesinde böbrek kumlarınızı daha kısa süre içerisinde dökebileceğinizi bilmenizi isteriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.