İmam maaşıyla bakın ne yaptı

İmam maaşıyla bakın ne yaptı
Bigalı köyünde imamlık yapan Tosun, kurduğu müzede çevresinden satın aldığı savaştan kalan eşyaları sergiliyor.

 

Çanakkale Kara Savaşlarında Conkbayırı eteklerinde düşmanı karşılayarak destanlar yazan 57'nci Alay'ın harekete geçtiği Eceabat ilçesine bağlı Bigalı köyünde imamlık yapan Mehmet Tosun'un kurduğu müzede, savaştan kalan eşyalar sergileniyor.

Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 yıldır imamlık yaptığını ve tarihe merakı olduğunu söyledi.

Müze kurmaya, Çanakkale Savaşı'ndan kalan bazı eşyaların bilinçsizce kullanıldığını gördükten sonra karar verdiğini belirten Tosun, "Bigalı köyüne 2000 yılında geldikten sonra, bir evin penceresinde korkuluk olarak demirler vardı, dikkatimi çekti. Baktım ki bir demir, diğerlerinden daha kalın duruyordu. Dikkatli baktığımda bunun tüfek namlusu olduğunu gördüm. Daha sonra bu namluyu ev sahibinden satın aldım" dedi.

Evin içinde de duvarlara kasatura sokulduğunu fark ettiğini aktaran Tosun, "Kasaturaların üzerine de tahtalar koyarak raf yapmışlardı. Bunları da satın aldım. Müze merakım oradan başladı. 2000'den 2006 yılına kadar malzeme topladım. 2006'da topladığım malzemelerin envanterini çıkararak devlete bildirdim ve müze kurmak için de müracaat ettim" diye konuştu.

250 YILLIK BİNA MÜZE OLDU

Topladığı Çanakkale Savaşı'ndan kalma eşyalardan 2006'da küçük bir sergi açtığını anlatan Tosun, şöyle devam etti:

"Bu sergiyi yaptıktan sonra köyevi restore edildi. Şu an içinde malzemelerin bulunduğu bina yaklaşık 250 yıllık. Atıl durumdaydı. 2006'da bu bina restore edildi. Muhtarlığa verildi ve ben de bu binayı kiraladım. 10 yıllığına kiraladığım bu binada malzemelerimi sergiledim. Bu malzemelerin yüzde 99'unu imamlık maaşımla aldım"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.