YGS Sınav Giriş yeri Sorgulama ve dikkat edilmesi gerekenler ÖSYM 2016

YGS Sınav Giriş yeri Sorgulama ve dikkat edilmesi gerekenler ÖSYM 2016
YGS sınavına sadece bir gün kaldı. sınava girecek milyonlarca öğrenci heycanla YGS sınav saatinin gelmesini bekliyor. Peki, YGS sınav giriş yerinizi öğrendiniz mi? Haberimizin detayındaki linke tıklayarak kolaylıkla YGS sınav giriş yeri sorgulayabilirsinz

YGS sınavına sadece bir gün kaldı. sınava girecek milyonlarca öğrenci heycanla YGS sınav saatinin gelmesini bekliyor. Peki, YGS sınav giriş yerinizi öğrendiniz mi? Haberimizin detayındaki linke tıklayarak kolaylıkla YGS sınav giriş yeri sorgulayabilirsinz​

2016 YGS GİRİŞ  BELGESİ SORGULAMA

Üniversite adaylarının merakla beklediği YGS giriş belgeleri ÖSYM tarafından yayınlandı. Milyonlarca aday 2016 YGS sınavı için hazırlık yaparken, ÖSYM YGS hakkında bir kaç önemli duyuru yayınladı. Haberimizden bu duyurulara rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca 2016 YGS giriş belgesini adım adım nasıl ulaşacağınız anlatılmıştır. 

13 Mart 2016 tarihinde, saat 10.00’da uygulanacak olan 2016 Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2016-YGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. ÖSYM'nin resmi sayfasına girdikten sonra sol taraftaki sütunda yer alan "Sınav Başvurularım" bölümünden "2016 - ÖSYS"yi seçerek üst taraftan "Sınava Giriş Belgesi"ni seçerek veya buraya tıklayarak 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Aday Başvuru Kayıt Bilgilerini sağ üst taraftaki yazdır seçeneği ile çıktı alarak sınav giriş belgenizi alabilirsiniz.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile 3 Mart 2016 tarihinde saat 14.00'den itibaren  ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden edineceklerdir.

2016 YGS Sorularının Sınav Sonrası Yayımlanması İçin ÖSYM DUYURUSU

13 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan 2016-YGS sınavında sorulan soruların tamamının sınav tamamlandıktan sonra ÖSYM’nin internet sitesinden “Temel Soru Kitapçığı” adı altında ÖSYM’nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunulmasına karar verilmiştir.

Başkanlığımız tarafından belirlenmiş olan yazılı ve görsel basında yayınlanmasına ilişkin usul ve esaslar kapsamında; talepte bulunan gazete ve televizyonların en geç 11 Mart 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar Başkanlığımız ile sözleşme imzalamaları durumunda yayın izni verilecektir.

2016-YGS’de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz,dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

2016 YGS SINAVA GİRİŞ

ÖSYM tarafından yayınlanan YGS giriş belgesini adayların renkli veya siyah beyaz olarak çıktı almaları ve sınav günü yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Sınav giriş belgesi ve TC kimlik kartı yanında olmayan adaylar sınava kesinlikle alınmayacak. Ayrıca 2016 YGS giriş belgesi genel açıklamalar kısmında yer alan uyarılar ve yasaklı maddelerle sınav binasına giriş mümkün olmayacak. Bu konuda YGS giriş belgesinde yer alan uyarılar kısmının adaylar tarafından dikkatle okunması gerekiyor.

YGS GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI TEMİZ OLMALI!

YGS sınav giriş belgesi çıktısı edinen öğrencilerin bu belgenin ön ve arka yüzüne ÖSYM'nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim ve işaret koymamaları gerekiyor. Aksi takdirde YGS sınav giriş belgesi geçersiz sayılacağı gibi sınava giriş hakkı kaybedilecektir.

Öte yandan sınav giriş belgesini fotoğraf görünür şekilde yanlarında bulundurmayan adaylar, sınava alınmayacaklar. Belge üzerinde kişisel bilgileri silik olan veya fotoğrafı net olmayan adayların YGS sınavına katılmalarına izin verilmeyecek. YGS sınav giriş belgesi deforme olmuş (kırışmış, zedelenmiş) olan adaylar için de aynı durum söz konusu.

ÖSYM YGS GİRİŞ BELGESİ GÖNDERMİYOR!

ÖSYM YGS giriş belgesi gönderimi yapmıyor. Adaylar YGS giriş belgesi çıktısını sadece ais.osym.gov.tr'den alabilecekler.

YGS SINAVINA EHLİYET İLE GİRİLMİYOR

YGS'ye girecek adayların yanlarında YGS giriş belgesi çıktısı ile birlikte nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya pasaportlarını bulundurmaları gerekiyor. YGS girişlerinde ehliyet ve kişisel kimlik kartı kabul edilmemektedir.

YGS GİRİŞ BELGESİ ÇIKTISI NASIL ve NEREDEN ALINIR?

YGS adayları YGS sınav giriş yerlerini öğrenmek ve YGS 2016 sınav giriş belgesi çıktısı almak için bilgisayarlarında bulunan internet tarayıcısının adres çubuğuna ais.osym.gov.tr yazarak, aşağıda ekran görüntüsü bulunan ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası'na ulaşmalıdırlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.