YGS sınav soruları cevapları ne zaman açıklanır ÖSYM AİS YGS soruları

YGS sınav soruları cevapları ne zaman açıklanır ÖSYM AİS YGS soruları
YGS sınavı bugün tamamlandı. Şimdi gözler 2016 YGS sınav soruları ve cevaplarında. YGS sınav soruları ne zaman açıklanacak detaylı bilgiler haberimizde.

YGS sınavı bugün tamamlandı. Şimdi gözler 2016 YGS sınav soruları ve cevaplarında. YGS sınav soruları ne zaman açıklanacak detaylı bilgiler haberimizde.2016 YGS sınav soruları ne zaman açıklanır? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 13 Mart tarihinde yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) soruları ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağını haberimizden görebilirsiniz. Öğrenciler sınavların ardından soruları çözerek doğru ve yanlış yaptıkları soruları öğrenebilecekler. İşte 2016 YGS sınav soruları, cevap anahtarı ve detaylı bilgiler.

2016 YGS sınavı tamamlandı. Sınav sonuçlarını merak eden öğrenciler arama motorları aracılığıyla YGS sınav soruları ne zaman yayınlanacak suallerine cevap aramaya başladı. Peki 2016 YGS sınav kitapçıkları öğrencilere ne zaman açılacak? 


SORULARIN YÜZDE 20'Sİ HEMEN AÇIKLANIYOR
Geçtiğimiz yıllarda başlatılan sistem ile YGS ve diğer sınavların sonuçları ilk etapta sadece yüzde 20 oranında görüntülenebilmektedir. 
Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve “Cevap Kağıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdının görüntüsünü, cevap kağıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir.

SORULARIN TAMAMI SONUÇLARIN ARDINDAN
Bir önceki sene 15 Mart tarihinde yapılan YGS sınavının ardından sonuçlar dört gün sonra (19 Mart) açıklanmış, soru kitapçıkları da o akşam yayına verilmişti. Bu sene de aynı hızla açıklanması beklenen sonuçların  ve kitapçıkların en geç 18 Mart Cuma günü ÖSYM'nin internet sitesi aracılığıyla öğrencilerle paylaşılması bekleniyor. 

YGS SINAV SORULARININ ÇÖZÜMLERİ HANGİ KANALDA

Üniversite eğitiminin ilk basamağı olan YGS sınavını atlatan öğrenciler şimdi de sınav sorularının çözümlerinin yayınlanmasını bekliyorlar. 13 Mart pazar günü yapılan 2016 YGS sınavı ile ilgili ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile bu yıl önceki yıllara nazaran YGS sınav sorularının tamamı ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden açıklanacak. YGS sınav soruları ve cevapları internet üzerinden açıklanması yanı sıra YGS soru çözümleride televizyon ekranlarından yayımlanacak. Sınav sorularının televizyon ekranlarında yayımlanması ile ilgili alınan bilgiye göre, 2016 YGS soru çözümleri TRT ekranlarında olacak. Ancak Başkanlık tarafından belirlenmiş olan yazılı ve görsel basında yayınlanmasına ilişkin usul ve esaslar kapsamında talepte bulunan gazete ve televizyonların ÖSYM Başkanlığı ile sözleşme imzalamaları durumunda diğer kanallara da yayın izni verileceği bildirildi.

SONUÇLAR 25 MART'TA!

ÖSYM, sınav sonuçlarını 25 Mart'ta açıklayacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmayacak. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacak. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakkı elde edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.