YGS Net ve Puan Hesaplama! 2016 YGS kaç net kaç puan?

YGS Net ve Puan Hesaplama! 2016 YGS kaç net kaç puan?
2016 YGS bitti.Peki YGS puan hesaplama sistemi nasıl yapılıyor? Ygs'de kaç net yapan kaç puan alır?Net ve puan hesabı sorgulama hesaplama nasıl yapılır?YGS 2016 hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz...

YGS Puan Hesaplama - YGS Net Hesaplama - Kaç Net Kaç Puan Yapar? 2016 YGS bitti.Peki YGS puan hesaplama sistemi nasıl yapılıyor? Ygs'de kaç net yapan kaç puan alır?Net ve puan hesabı sorgulama hesaplama nasıl yapılır?YGS 2016 hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz...

Üniversiteye girişin ilk aşaması 2016 YGS sınavı dün yapıldı. YGS puanları nasıl kullanılacak? YGS nasıl hesaplanır? Sınav YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 olmak üzere 6 farklı türde hesaplanıyor. 

2016 YGS sınav sonucu 6 farklı puan türünde hesaplanacaktır. Bu puan türleri; YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6. YGS-1 ve YGS-2 sayısal puan türüdür.

YGS'nin alt puan türleri eski sistem ile karşılaştırdığımızda YGS 1 ve YGS 2 'Sayısal', YGS 3 ve YGS 4 'Sözel', YGS 5 ve YGS 6 ise 'Eşit Ağırlıklı' puan türlerine karşılık gelmektedir.

ÖSYM YGS puan hesaplama verilerine göre; YGS'de sorulan 160 sorunun tümünü doğru cevaplayan adaylar 500 tam puan alabiliyor. Her test 40 sorudan oluşmaktadır. Ancak adaylar her testten 36 soru olmak üzere 144 net yaparlarsa 460 puan alabilecekler. Yine her testte bulunan 8'er sorudan 32 net yapılır ise de puan 180 olmaktadır. 180 puan alan adaylar Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) girme hakkına sahip oluyorlar. Öte yandan her testten 5 net çıkar ise 150 puan alınabilmektedir. Bu da YGS sınavının ilk barajını aşmak demektir.

YGS-1 puan türü hesaplanmasında; Temel Matematik (yüzde 40), Fen Bilimleri (yüzde 30), Türkçe (yüzde 20) ve Sosyal Bilimler (yüzde 10) test yüzdeleri baz alınmaktadır.

YGS-2 puan türü hesaplamasında; Fen Bilimleri (Yüzde 40) ve Temel Matematik (Yüzde 30), Türkçe (Yüzde 20) ve Sosyal Bilimler (Yüzde 10) test yüzdeleri baz alınmaktadır.

YGS-3 puan türü, kapsadığı testler ve puan türünün hesaplanmasında baz alınacak test yüzdeleri şöyle; Türkçe (Yüzde 40), Sosyal Bilimler (Yüzde 30), Temel Matematik (Yüzde 20), Fen Bilimleri (Yüzde 10).

YGS-4 puan türünün, kapsadığı testler ve puan türünün hesaplanmasında baz alınacak test yüzdeleri şöyle; Sosyal Bilimler (Yüzde 40), Türkçe (Yüzde 30), Temel Matematik (Yüzde 20), Fen Bilimleri (Yüzde 10).

YGS-5 puan türü, kapsadığı testler ve puan türünün hesaplanmasında baz alınacak test yüzdeleri Türkçe (Yüzde 37), Temel Matematik (Yüzde 33), Sosyal Bilimler (Yüzde 20), Fen Bilimleri (Yüzde 10) şeklindedir.

YGS-6 puan türü, kapsadığı testler ve puan türünün hesaplanmasında baz alınacak test yüzdeleri Temel Matematik (Yüzde 37), Türkçe (Yüzde 33), Fen Bilimleri (Yüzde 20), Sosyal Bilimler (Yüzde 10) şeklindedir.

YGS Puan Hesaplama Robotu İçin Tıklayınız

YGS sonuçları, 25 Mart’ta ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenilebilecek. Üniversiteye girişte ikinci adım olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) başvurular ise, 1-14 Nisan tarihleri arasında yapılacak. LYS sınavları ise, 18, 19 ve 25, 26 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’ninhttps://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. YGS sonuçları, LYS sonrasında İnternet’ten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.