Rus patron ölümsüzlüğün peşine düştü!

Rus patron ölümsüzlüğün peşine düştü!
Rus medya zengini Dmitry Itskov, insan beynini robota yükleyerek sonsuza kadar yaşayabilmeyi vadeden bir projeyi finanse ettiğini açıkladı.

İnternet medya şirketi New Media Stars’ın sahibi Dmitry Itskov, ‘2045 Initiative’ isimli projeyle insan benliğini depolama yetisine sahip robot geliştirerek ölümsüzlüğü mümkün kılmayı amaçlıyor.

Nörologlar, robot mühendisleri ve insan bilinci araştırmacılarından oluşan proje ekibi, insan benliğinin dijital versiyonunun bir androide (insansı robot) yüklenebileceğine inandıklarını belirtiyor.

NTV'nin haberine göre insan beyninin çalışması ile bilgisayarların çalışmasının benzer olduğunu ifade eden ekip, bu sayede düşüncelerin ve duyguların robotlara yüklenebileceğini düşünüyor.

HAYATA GEÇME OLASILIĞI YÜZDE 100

Serveti 1,5 milyar doları bulan 35 yaşındaki Itskov, ‘’Bilim insanları projemize zihin transferi adını verse de ben benlik transferi demeyi tercih ederim, bu projenin hayata geçme olasılığı yüzde 100’’ ifadelerini kullandı.

Projenin ilk aşamasını insan zihniyle kontrol edilebilen robotlar geliştirmek oluşturuyor.

Daha önce de Kaliforniya’da yaşayan iki kolu ve bacağı tutmayan Erik Sorto isimli bir kişi düşünceleriyle bir robot kolu kontrol etme çalışmalarıyla adından söz ettirmişti.

Proje eğer Itskov’un ön gördüğü şekilde sonuçlanırsa ölümsüzlük 30 yıl içinde gerçek olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.