2016 YGS sınav sonuçları ne zaman belli olur? YGS sınav sonucları sorgula

2016 YGS sınav sonuçları ne zaman belli olur? YGS sınav sonucları sorgula
YGS sınav sonuçları belli oldu mu? Milyonlarca öğrenci bu sorunun cevabını arıyor. 2016 YGS sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz buradan öğrenebilirsiniz

YGS sınav sonuçları belli oldu mu? Milyonlarca öğrenci bu sorunun cevabını arıyor. 2016 YGS sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz buradan öğrenebilirsiniz. ÖSYM, 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın soruları ve cevap anahtarını yayımladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), dün gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (2016 YGS) soruları ve cevap anahtarını yayımladı.

YGS SINAV SONUÇLARI SORGULA

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, YGS'nin temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına "www.osym.gov.tr" adresinden erişilebileceği bildirildi.

YGS'de kullanılan soruların, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde bulunduğu ve telif haklarının ÖSYM'ye ait olduğu belirtilen duyuruda, soruların ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayınlanamayacağı kaydedildi.

Üniversiteye girişte birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2016 YGS)'nın Temel Soru Kitapçığı ile cevap anahtarı Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin internet sitesinde yayınlandı.

YGS NEDİR?

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Türkiye'de uygulanan Üniversiteye giriş sınavları YGS ve LYS'nin ilk aşamasıdır. YGS, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından ilk defa 2010 yılında uygulanmış ve halen uygulamaya devam etmektedir. YGS sınavında başarılı olan adaylar Üniversiteye girişin ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'ye girmeye hak kazanıyorlar.

YGS PUANI NEDİR?

Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'ye giren öğrencilerin sınav sonucunda aldıkları başarı puanına YGS puanı denmektedir.

YGS PUAN TÜRLERİ NELERDİR?

ÖSYM, YGS puanını 6 farklı türde hesaplamaktadır. YGS puan türleri ise YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 şeklindedir. Adaylar LYS'ye girmek istedikleri dersleri ve bölümleri bu puanlara göre seçmektedir.

Sınava giren adaylar LYS taban puanı olan 180 puanı alamaz ve LYS sınavlarına girmeye hak kazanamazlar ise YGS puanı ile tercih edilebilecek bölümleri seçebilmektedirler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.