Seçim anketinde HDP sıfırı tüketti!

Seçim anketinde HDP sıfırı tüketti!
MAK Danışmanlık Başkanı Mehmet Ali Kulat, vatandaşın Ankara Kızılay’da gerçekleştirilen bombalı saldırının faturasını PKK’ya ve onun destekçisi HDP’ye kestiğini söyledi.

Türkiye’nin önde gelen araştırma şirketlerinden MAK’ın Başkanı Mehmet Ali Kulat, vatandaşların Ankara Kızılay’da gerçekleştirilen bombalı saldırının faturasını PKK’ya ve onun destekçisi HDP’ye kestiğini söyledi. Kulat, saldırı sonrasında, vatandaşlarda PKK’ya ve HDP’ye büyük bir nefretin oluştuğunun görüldüğünü söyledi.

 PKK’YA VE HDP’YE BÜYÜK BİR NEFRET OLUŞTU

Saldırı sonrasında halkın tepkisini ölçmek üzere gerçekleştirdikleri telefon anketinin ilk sonuçlarını Habervaktim'e değerlendiren Mehmet Ali Kulat, “Saldırıyla ilgili hızlı bir telefon çalışması yaptık. Yapmış olduğumuz bu çalışmada, toplum saldırıyla HDP arasında doğrudan bağlantı kurduğunu gösterdi. Çalışmayı yaptığımız sırada saldırıyı üstlenen olmamasına rağmen, vatandaşın saldırıyı PKK’ya ve HDP’ye fatura etmiş olduğu görülüyor. Vatandaşlarda PKK’ya ve HDP’ye büyük bir nefretin oluştuğu anlaşılıyor” diye konuştu. 

Kulat, “Bu saldırıyı bundan önceki saldırılardan ayıran en önemli özellik, bu saldırının doğrudan sivil vatandaşa yönelik olması” değerlendirmesinde bulunarak, şöyle devam etti: “Bundan önceki canlı bomba saldırıları 7 Haziran seçimleri öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırmak gerekir. 7 Haziran öncesi bombalı saldırılar, seçim sonuçlarını değiştirmeye yönelik girişimlerken, son yapılan iki saldırı Türkiye’nin kalbine, Ankara’ya, AK Parti’ye, Cumhurbaşkanı’na, özellikle Güneydoğu’daki operasyonlara karşı yapılan saldırılardır. Burada hem Cumhurbaşkanı’na hem iktidar partisine mesaj verilmektedir.”

“SALDIRI, GÜNEYDOĞU DIŞINDAKİ HDP OYLARINI SIFIRLAMIŞTIR”

Genel itibarıyla canlı bombalı saldırıların terör örgütlerinin artık yapacağı hiçbir şey kalmayınca başvurdukları yöntemler olduğuna dikkat çeken MAK Başkanı Kulat, şöyle devam etti:

“Özellikle bu son saldırıyla birlikte toplumun genelinde PKK’ya, dolayısıyla HDP’ye duyulan güvensizlik tavan yapmıştır. 7 Haziran’da yüzde 13 oy alan HDP’nin bu oy oranının içerisinde yüzde 5’lik kısmı Güneydoğu dışındaki bölgelere ait idi. Son sivil vatandaşlara yönelik bombalama hadisesi bu bölgelerdeki HDP oylarını tamamen sıfırlamıştır.”



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.