HDP'li vekillere yine mi dokunulamayacak?

HDP'li vekillere yine mi dokunulamayacak?
Hain eylemleriyle hemen hergün polis, asker ve sivilleri şehit eden bölücü terör örgütü PKK'ya açıkça destek çıkan ve dokunulmazlıklarının kaldırılması gündeme gelen HDP'li vekillere yine mi dokunulamayacak?

Meclis'teki diğer 3 siyasi parti de meseleye kendi cephelerinden yaklaşıyor, değişik ayak oyunları ile kendileri prim kazanırken, rakiplerini yıpratmaya çalışıyor.

Durum böyle olunca da, mesele çıkmaza giriyor ve terör destekçisi HDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılması konusu başka bir bahara kalıyor. Ankara'da bugün gelinen nokta maalesef böyle.

Dokunulmaklık konusu, son dönemde artan terör olayları ve HDP'li vekillerin PKK terörünü kutsaması, desteklemesi üzerine gündeme geldi. Ankara'daki alçak terör olayıyla gündemdeki yerini artırdı. Ancak gelinen noktada mesele çok başka bir boyut kazanmış durumda.

CHP NE DİYOR?

Mesele, teröre açıkça destek çıkan HDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılması iken, CHP "tüm vekillerin dokunulmazlığı kaldırılsın" diyerek, meseleyi sulandırıyor. CHP böylelikle, terör destekçisi HDP'lileri koruma altına almış oluyor.

AK PARTİ NE DİYOR?

AK Parti de, mesele teröre destek çıkan HDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılması iken, haklarında fezleke bulunan tüm vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasını önererek, konuyu asıl mecrasından çıkarıyor.

MHP NE DİYOR?

MHP ise, dokunulmazlık tartışmasının HDP'lilerin teröre destek vermesinden çıktığını, terörün milli birliği tekdit ettiğini, öncelikle bu HDP'lilerin dokunulmazlığının biran önce kaldırılması gerektiğini söylüyor. Diğer dokunulmazlık dosyalarının ise daha sonra görüşülebileceğini ifade ediyor.

SONUÇ:

CHP ve AK Parti'nin farklı farklı önerilerde bulunması, asıl meselede sonuç alınamayacağı anlamına geliyor. Ve her iki parti de birbirlerini meseleyi sulandırmakla suçluyor. 

AK Parti tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı. AK Parti, sadece HDP'lilerin dokunulmazlığının kaldırılmasına da sıcak bakmıyor.

Dolayısıyla konu tartışılıp, partiler tartışmalar üzerinden birbirlerini sıkıştırmaya, zor durumda bırakmaya çalışacaklar ancak diğer taraftan HDP'lilerin yaptığı terör destekçiliği, terör propagandası yanlarına kar kalmış olacak.

OYSA

AK Parti, CHP ve MHP'nin, Ankara saldırısına karşı ortak bildiride(HDP destek vermemişti) olduğu gibi "Önce teröre destek veren HDP'lilerin dokunulmazlıkları kaldırılmalı" dese, terör destekçilerinin yaptıkları yanlarına kar kalmamış olacak. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum