Erdoğan tavrını koydu, gitmeyecek

Erdoğan tavrını koydu, gitmeyecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 18 Mart’taki Çanakkale ziyaretinde belediye başkanlığı ziyaretinin yer almaması, dikkat çekti.

Belediye başkanlığı ziyaretinin programda yer almamasının CHP'nin tavrından mı yoksa programın akışından mı kaynaklandığı, Ankara'da merak konusu oldu. Türk devlet kültüründe gelenek haline gelmiş bir uygulama var. Cumhurbaşkanları, il ziyaretlerinde valiliğin yanı sıra belediye başkanlarına da ziyarette bulunur.

Erdoğan, 18 Mart'ta Çanakkale'ye ziyarette bulunacak. Bu bir il ziyaretinin ötesinde Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü nedeniyle yapılıyor. Erdoğan, Sabah saat 09.30’da 18 Mart Stadyumu’ndaki 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı Töreni’ne katılacak. Cumhurbaşkanı, saat 13.15’te ise  Çanakkale Valiliği'ni ziyaret edecek. Saat 14.30'da Şehitler Abidesi'nde düzenlenecek 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı Töreni’ne katılacak.

Erdoğan’ın Çanakkale programında belediye başkanlığı ziyaretinin yer almaması dikkat çekti. Cumhurbaşkanı'nın programında bir detay gibi görünen bu durum, Cumhurbaşkanı – CHP ilişkileri konusunda fikir verici nitelikte.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ocak ayındaki kurultayında, Erdoğan’a sert eleştiri yöneltmiş ve ''Diktatör bozuntusu'' eleştirisinde bulunmuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Aslında bu zatın karın ağrısını da ortaya döküyorum ama hicap duyarım. Bunca sıkıntı varken, bu namus ve şeref fukaraları için zaman harcamak bana zul geliyor'' diye CHP liderine tepki göstermişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.