Başbakan Ahmet Davutoğlu en çok merak edilen soruyu cevapladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu en çok merak edilen soruyu cevapladı
Başbakan Ahmet Davutoğlu mülteci konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AB'nin başkenti Brüksel'e düzenlediği seyahatte AB ile yapılan müzakereleri anlattı. AB çıkarmasında Davutoğlu AB ile mülteciler konusunda nelerin olacağını uçakta gazetecilerle paylaştı.

İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Sığınmacı diye bir kriter yok. AB ile külfeti paylaşılacak. Krizden vizyona geçiş içi süreç hazır. Kirizde iki tarafta birbirini keşfetti. Bu yöntemle illegal geçişler azalacak. Türkiye'de mülteci sayısı artmayacak. Avrupa'dan mülteci almayacağız. 20 Mart'tan itibaren gidenler kapsamda. Güvenli alanda uzlaşma sağlandı.
35 kriteri 1 Mayıs'ta tamamlayacağız.

Suriye içinde güvenli alan konusunda ilk defa AB bir tanımda bulundu. Daha güçlü bir tanım vardı, bir ülke muhalefet etti ama uzlaşma çerçevesine oturdu.

Yanlış anlaşılan hususlar var. 20 Mart'ta almaya başlamayacağız, 20 Mart'tan itibaren gelenler bu kapsamda olacaklar. Bunu ilan ettik ki insanlar kapı kapanıyor, deyip son vagona atlamasınlar.

"AVRUPA'DAN MÜLTECİ ALMAYACAĞIZ"

Avrupa'dan mülteci almayacağız. Yani 20 Mart öncesinde gitmiş olanlardan almayacağız, üç saat önce gitmiş olanlar bile Türkiye ye girmeyecek.

Bu 72 bin rakamı bazılarını şaşırttı. 72 bin sadece birebir gidecek olanların şimdiki tespit ettiğimiz sayı. İllegal yolda olursa bu 72 bin. Bir de bunun dışında AB'nin gönüllü olarak başka ülkelere dağıtacağı mülteciler var bu da ayrıca başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.