Yılda Yüz Bin Müracaat Yapılıyor

Yılda Yüz Bin Müracaat Yapılıyor
'İşini Şansa Bırakma Zirvesi'nde konuşan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, "Tescilli marka sayımız bir milyonu geçmiş durumda. Yılda 100 bin adet marka tescili için müracaat yapılıyor" dedi.

'İşini Şansa Bırakma Zirvesi'nde konuşan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, "Tescilli marka sayımız bir milyonu geçmiş durumda. Yılda 100 bin adet marka tescili için müracaat yapılıyor. Şu anda Avrupa'da en fazla marka müracaatı yapılan ülke Türkiye" dedi.

Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen İşini Şansa Bırakma Zirvesi oturum ve panellerle devam ediyor. Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panellerde konuşmacılar çeşitli konularda tecrübelerini aktarıyor. Son olarak Hüdavendigar Salonu'nda "Sürdürülebilir marka oluşturma" konusunda panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak katılan Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz, Türkiye'nin markalaşma konusunda önemli çalışmaları olduğunu belirtti.

Marka oluşturmak için büyük bir emek verilmesi gerektiğini belirten Yamankaradeniz, " Markalar, ürünleri, hizmetleri ve kişileri ayırt etmeye yarıyor. Bunları ayırt eden bir işaret var. On işareti bulup oluşturmak çok mühim. Bunu bulup iyi yönetmek lazım. Bu süreçleri iyi yöneten markalar dünya markası olma yolunda önemli adımlar atıyor. Marka oluşturmak profesyonel bir iş. Ülkemizde son yıllarda yapılan çalışmalar bizi memnun ediyor. Artık çocuklarımızın baş harfi ya da yöre isimlerini marka ismi olarak tercih etmiyoruz. Marka olmak illa ki dünya markası olmak değildir. Önce yaşadığınız şehirde, sonra ülkenizde, ardından bölgede ve dünyada marka olunur. Ülkemizin 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefi var" diye konuştu.

Dünyanın ilk yüz markası içinde Türk markası olmadığına dikkat çeken Yamankaradeniz, "Hedefimiz 2023 yılına kadar dünyanın ilk yüz markası içine on tane Türk markasını sokmak. Bunu yakalayacak sektörlerimiz var. Bugün THY bu noktada en önemli örnektir. Ayrıca hedefleri olan firmalara devlet katkısının arttırılması lazım. Sürdürülebilir bir marka oluşturmak için devlet desteklerinin alınması gerekiyor. Devletin verdiği desteklerden dürüst bir şekilde faydalanmak lazım. Dünyanın 17. büyük ekonomisi olan Türkiye'de marka sayıları hızla artıyor. Tescilli marka sayımız bir milyonu geçmiş durumda. Yılda 100 bin adet marka tescili için müracaat yapılıyor. Şu anda Avrupa'da en fazla marka müracaatı yapılan ülkeyiz. Bu çalışmalar ülke ekonomimizin hızla geliştiğini ve 2023 yılında hedefimiz olan ilk on ekonomi arasında girme yolunda yardımcı olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.