Gebze’de yerli uçak heyecanı

Gebze’de yerli uçak heyecanı
THY Teknik Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel Türkiye’nin yerli yolcu ve savaş uçak üretimi için 400 bin KOBİ’nin değerlendirilmesini istedi.

Türkiye'nin önemli sanayi bölgelerinden Gebze, özel bir etkinliğe imza atıyor. Türkiye genelinde 400 bine ulaşan sanayi alanında faaliyet gösteren KOBİ'ler, Türkiye'nin 2023 hedefi için öngördüğü 500 milyar dolar ihracat hedefi için stratejik hale geldi. KOBİ'ler açısından önemli bir merkez durumdaki Gebze'de yerli uçak çalışmaları masaya yatırılacak.

TÜRKİYE'NİN PERFORMANSI İRDELENECEK

Gebze Belediyesi, yarın “Ülkemizdeki yerli uçak çalışmaları” başlığı altında özel bir organizasyona ev sahipliği yapacak. Programda, dünyada sayılı ülkelerin tekelinde bulunan uçak endüstrisi alanında, Türkiye'nin son yıllarda gösterdiği performans irdelenecek. Programın amacı Gebze'nin yerli uçak merkezlerinde biri olmasını daha perçinlemek ve gençlere havacılığı sevdirmek.

Programın özel konukları da yer alıyor. THY Teknik Genel Müdürü Ahmet Karaman, programda bir sunuş konuşması yapacak. Etkinliğin ev sahipliğini Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker yapacak.

SEKTÖRDE GELİNEN SON NOKTAYI ANLATACAK

Program kapsamında çalışma hayatı havacılık sektöründe geçen THY Teknik Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel, sektörde gelinen son noktayı anlatacağı 'Yerli havacılık' sunumu gerçekleştirecek. Programda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Türkiye'nin ilk yerli uçağı hakkındaki çalışmalar da değerlendirilecek.

THY Teknik Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel, etkinlik öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Tokel, Türkiye'nin havacılık sektöründe artık satın alan değil, üreten konuma geçtiğini söyledi. THY Teknik'in bakımını yaptığı uçakların birçok parçasını Türkiye'de ürettirmeyi başardığını söyleyen Tokel “Türkiye artık sektörde göz ardı edilemeyecek bir oyuncu haline geliyor” dedi.

KOBİ'ler seferber edilmeli

Türkiye havacılık endüstrisinin yüzde 100 yerli olması doğrultusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadelerinin bulunduğunu belirten Tokel şunları söyledi: “Bir ülke savunma sanayi ve havacılık konusunda tam bağımsız olmadıkça küresel bir güç sahibi olamaz ve kendini yeterince savunamaz. Bu kapsamda Türkiye'deki sanayi ile uğraşan 400 bin KOBİ'nin seferber edilmesi gereklidir. Konferansı ile Gebze bölgemizin imkanları harekete geçirilecektir. ”

GÜÇLÜ YAN SANAYİ

Tokel, “THY Teknik; öncelikle yurt dışından aldığı yabancı uçak parçalarının yerlileştirme çalışmaları ile şirket verimliliğini artırmakta, buna ilave olarak güçlü bir yan sanayinin oluşmasına öncülük yapmaktadır. Havacılık sanayisi için Gebze'den katkı bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.