Erdoğan'dan 'Merkez'e faiz çıkışı

Erdoğan'dan 'Merkez'e faiz çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de faizlerin komisyonlarla yüzde 15-16'lara çıktığını belirterek, bunun yatırımları engellediğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını 24 Mart'ta açıklayacak. Karar öncesi faiz konusuna değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de faizler komisyonlarla birlikte yüzde 15-16'lara çıkıyor.  Bu ne demektir? Siz bu ülkede yatırımın önünü kesiyorsunuz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Sarayı Silahhane'de TRT ekranlarından canlı yayınlanan "Cumhurbaşkanı Erdoğan Gençlerle Buluşuyor Özel Yayını"nda ekonomiye ilişkin değerlendirmede bulundu. 

"FİNANS SEKTÖRÜ KALDIRAÇ GÖREVİ GÖRMELİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Reel sektörle finans sektörünün arasındaki dengelere baktığımız zaman, dikkat edin, burada enteresan bir değişiklik var. Parayı asıl kazanan neresidir? Finans sektörüdür. En çok parayı finans sektörü kazanır, reel sektör değil" dedi.

Erdoğan, "Böyle konuştuğum zaman tabi finans sektörü bundan rahatsız oluyor, 'sen bize düşman mısın?' diye. Hayır ben size düşman değilim. Ben ülkemde reel sektör için finans sektörünün bir kaldıraç görevi görmesini istiyorum" diye konuştu.

"YATIRIMIN ÖNÜNÜ KESİYORSUNUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizler konusunda şu değerlendirmelerde bulundu:
"Amerika'ya baktığımız zaman nedir onlarda faiz oranı? 0,50 o da yeni, 0,25'ti, 0,50'ye çıkardılar. Japonya'ya bakıyorsunuz, eksi. Avrupa'ya bakıyorsunuz, işte 1, 2, buralarda. Şimdi buralarda bu denli faiz düşükse, bizde faiz, komisyonlarını da ilave ederseniz, yüzde 15 yüzde 16'lara çıkıyor. Bu ne demektir? Siz bu ülkede yatırımın önünü kesiyorsunuz, yatırım yaptırmayacaksınız, yatırım yaptırmazsınız. Çünkü girişimci yatırım yapabilmesi için parayı ucuza mal etmesi lazım. Eğer parayı ucuza mal edemezse yatırım yapması mümkün mü? Değil."

"GÜÇLÜ OLMAYA MECBURUZ"

"Biz güçlü olmaya mecburuz. Çok çalışacağız, çok gayret edeceğiz" diyen Erdoğan, "Şu anda kişi başına milli gelirimiz 10 bin dolarsa bu rakam, bizim bir defa hedefimiz neydi? İlk etapta 15 bin dolar, ardından 2023 bunu 25 bin dolara çıkarmamız lazım. 25 bin dolara çıkaracağız göreceksiniz dengeler o zaman çok daha farklı olacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.