AK Parti'den flaş çağrı: Şartlar oluştu!

AK Parti'den flaş çağrı: Şartlar oluştu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, gerekli şartların oluştuğunu belirterek MB'ye faiz indirimi yapma çağrısında bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısından faizindirimi kararı beklediğini belirterek,"Enflasyondaki yavaşlamayla beraber faizin indirilmesi için gerekli şartların oluştuğu kanaatindeyim" ifadesini kullandı.

Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemde küresel ekonomilerde faizlerin ekonomiyi desteklemek için indirildiğine işaret etti.

Finansman üzerindeki yükün kaldırılmasının, yeni yatırımcılarla beraber büyük yatırımların da gelmesini sağlayacağına dikkati çeken Demiröz, şunları kaydetti:

"Merkez Bankasının bugünkü toplantısından faiz indirimi bekliyorum. Ülkemize giren yabancı sermaye de faizin düşmesinin önünü açıyor. Bütçedeki mali disiplinin titizlikle korunması ve hükümetimizin attığı adımlar, yabancı yatırımcıya güven veriyor. Finans çevrelerinde 2016 büyüme beklentileri ülkemiz lehine artırılıyor. Bu nedenle enflasyondaki yavaşlama ile beraber faizin indirilmesi için gerekli şartların oluştuğu kanaatindeyim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.