7 çocuk annesi kadın sokakta kaldı

7 çocuk annesi kadın sokakta kaldı
Mersin'de bir ay önce oğluna ait ev satılınca sokakta kalan 6'sı erkek 7 çocuk annesi 58 yaşındaki Şemse Güç, komşularına ait bir depoda zihinsel engelli oğlu ile yaşam mücadelesi veriyor.

Çocuklarının sahip çıkmaması nedeniyle, zeka geriliği yaşayan 17 yaşındaki oğlu Salih Güç ile sokakta kalan Şemse Güç, Güney İlkokulu önündeki boş araziye sığındı. İki hafta boş arazide kalan ve daha sonra bir mahallelinin, eski eşyalarını saklamak için kullandığı tek göz depoya sığınan kadın, tuvalet ve banyosu olmayan depoda yaşam mücadelesi vermeye başladı. Depoya malzeme getirileceği için 5 gün sonra çıkmak zorunda olduğunu belirten Şemse Güç, yetkililerden yardım istedi.

Çocuklarının kendisine bakmadığını, bu nedenle de oğlu ile birlikte sığınacak kimsesinin olmadığını ifade eden Güç, "Aç susuz akşama kadar sokakta oturuyorum. Kaldığım yerde ne banyo var ne tuvalet. Dışarıda kalmışım nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ne su var ne tuvalet. Her taraf kokmuş ne yatabiliyorum ne de bir yere gidebiliyorum. Akşama kadar dışarıdayım, çocuğum özürlü eve gelmiyor. Bana bir ev tutsunlar, yardım etsinler. Çok zor durumdayım" diye konuştu.

Kendisine yardım edilmemesi halinde yeniden sokakta kalacağını belirten Güç, gözyaşları içinde şunları anlattı:

"Ben bir aydır yıkanmamışım, çocuk yıkanamıyor. Bir yemek bile pişiremiyorum, ekmek yiyemiyorum. Aç susuz kaldık. Canım bir yemek istiyor, komşulara bakıyorum ama utanıyorum istemeye. Ne yapağım ben, bana yardım etsinler. Ya para versinler ev tutayım ya da ev tutsunlar bana. Gece korkuyorum, yatamıyorum, sokakta kalmak istemiyorum. Korkudan sabaha kadar oturuyorum. Kimse yok çocuk da özürlü. Ben şu an yaşamıyorum. Yüzümü bile yıkayacak yerim yok. Allah rızası için bana yardım etsinler."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.