Davutoğlu: Anayasa 1 aya kadar tamam

Davutoğlu: Anayasa 1 aya kadar tamam
Başbakan Davutoğlu, “Başkanlık sistemini benimseyen bir anayasa için her türlü adımı atacağız.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti'ninyeni anayasa için çalışmalara hız verdiğini, yazım çalışmalarının 1 aya kadar tamamlanacağını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu dün akşam Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Dünya Türk Girişimciler Kurultayı Gala Yemeği'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Davutoğlu, terörle mücadele ve yeni anayasa tartışmaları konusunda değerlendirmelerde bulundu. Başbakan özet Yeni anayasa le şunları kaydetti:

ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Şartlar ne olursa olsun demokrasiden, hukuk devletinden, üretimden, ihracattan, istihdamdan, sosyal barıştan, çalışma barışından gözümüzü ayırmayacağız. Adaleti gözeten, vesayeti reddeden, toplum ihtiyaç ve taleplerine uygun bir anayasa yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Milletimizin yeni anayasa talebini karşılamak üzere AK Parti olarak çalışmalarımızı hızlandırmaya karar vermiş bulunuyoruz.

TEKLİFE AÇIĞIZ

Yetkili kurullarımızda çok verimli istişarelerde bulunarak milletimizin yeni anayasa beklentisini karşılamaya yönelik her türlü planlamayı yaptık. AK Parti bünyesinde bir anayasa komisyonu kurarak çalışmalarımızı somutlaştırdık, yol haritamızı belirledik. Bugün de bu komisyonun üyeleriyle uzun ve detaylı bir çalışmayı Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftadan itibaren yazım heyetimiz çalışmalara başlayacak. İnşallah önümüzdeki 1 ay içinde bütün bu yazım çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Bu aşamada bize iş dünyamızdan gelecek her türlü teklife açığız. Mayıs-Haziran gibi beklentimizin milletimizin beklentileri ile uyumlu bir yeni Anayasayı meclise sunmayı planlıyoruz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

İnsan onurunu koruyan, insan hak ve özgürlüklerini güçlendiren, güçler ayrılığını tahkim eden, hukukun üstünlüğü ilkesinden taviz vermeyen, yetki ve sorumluluk dengesinin kurulduğu, siyasal sistem olarak başkanlığı benimseyen bir anayasa için gereken her türlü adımı açacağız.

BÜTÜN KRİZLERİ AŞARIZ

Büyük kriz Türkiye'yi nasıl teğet geçtiyse, krize rağmen nasıl 6,5 milyon insanımıza o günden bugüne istihdam ve iş imkanı sağladıysak, bugünkü arızi bölgesel sorunlara, etrafımızdaki ateş çemberine rağmen bütün bu krizleri de aşacak güce sahibiz. Psikolojimizi değiştirmek isteyenler asla muratlarına eremeyecekler.

TERÖRE KARŞI ÇAĞRI

7 Haziran seçimleri sonrasında tek başına hükümet kuramamış olmamızdan kaynaklanan ortamı değerlendirmek ve bir kaos ortamı oluşturmak isteyenler asla başarıya ulaşamayacaklar. Bugünlerde, bütün vatandaşlarımızın yeise, karanlığa sevk edilmek istendiği günlerde hepimiz sokaklara çıkalım, 'Omuz omuzayız, bir aradayız, hiçbir şekilde bu terör odaklarına teslim olmayacağız' diye haykıralım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum