Bakan müjdeyi verdi! Yeni teşvik paketi yolda

Bakan müjdeyi verdi! Yeni teşvik paketi yolda
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, üretime yönelik bir teşvik mekanizması üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'dan ekonomiye yönelik açıklamalar geldi.

Elvan, "Üretime yönelik yeni bir teşvik mekanizması üzerinde çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Meclise sevk edeceğiz. Özellikle yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çok sayıda düzenlememiz olacak, önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir paketi de Meclise sunacağız" dedi.

Malatyalı İşadamları Derneği'nin (MİAD) toplantısına katılan Elvan, bir yandan terörle mücadeleye devam ederken, diğer yandan Türkiye ekonomisini daha da iyi konuma getirmek için çalıştıklarını dile getirdi.

Dünyada başta gelişmiş ülkeler olmak üzere, bir çok ülke küçülürken Türkiye'nin büyümeye devam ettiğine işaret eden Elvan, seçimlere ve teröre rağmen Türkiye'de büyümenin sürdüğünü aktardı.

Elvan, hemen her alanda yapılan reformlara dikkati çekerek, yapılan çalışmalar konusunda katılımcılara bilgi verdi. Hükümetin gençlere verdiği destekten de bahseden, "Biz iş arayan değil işveren gençler olmasını istiyoruz" diyen Elvan, bu konuda gösterilen çaba ve çalışmaların devam edeceğini aktardı.

Konuşmasında, KOBİ'lere, kadınlara, gençlere, iş hayatına yönelik gerçekleştirilen düzenlemelerden de bahseden Elvan, şunları kaydetti:

"İnanın hükümetimiz geceli gündüzlü çalışıyor. Milletimize sözümüz neyse hepsini teker teker gerçekleştireceğiz. Üretime yönelik yeni bir teşvik mekanizması üzerinde çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Meclise sevk edeceğiz. Özellikle yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çok sayıda düzenlememiz olacak, önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir paketi de TBMM'ye sunacağız."

MERKEZİMİZDE HEP İNSAN VAR

İnsan odaklı, insanın gelişmesine katkı sağlayacak yaklaşımları devam ettireceklerini belirten Elvan, "Hangi alana bakarsanız bakın, merkezimizde hep insan var" dedi.

KOBİ'lere verdikleri öneme de değinen, 12-13 yıl önce KOBİ'lerin kredilerden aldığı payın yüzde 2 bile olmadığını hatırlatan Elvan, gelinen noktada bu oranın yüzde 30'a yaklaştığını anımsatarak, KOBİ'leri güçlendirmeye devam edileceğini, reformlar konusunda kararlı olduklarını anlattı.

Birkaç gün önce Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile bir araya geldiklerini ve Elitaş'ın küçük işletmelerin, KOBİ'lerin yurt dışına açılması konusunda çalışma yapacağını aktaran Elvan, bu konuda da gerekli adımların atılacağını ve destek verileceğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Elvan, 6 ayda gerçekleştirilmesi planlanan eylemlerden 12'sinin daha şimdiden gerçekleştirildiğinin altını çizerek, iş dünyasının sıklıkla dile getirdiği "çırak bulamama" sorununu da çözdüklerini, ilgili düzenlemeyi Meclise gönderdiklerini bildirdi.

"Bizim diğerlerinden bir farkımız var, biz söylemiyoruz yapıyoruz" diyen Elvan, Anayasa çalışmaları ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Anayasa değişikliği konusundaki yaklaşımımızı biliyorsunuz. Samimi olarak Mecliste 317 vekilimiz olmasına rağmen, 20-30, 40 milletvekili olan partilerle aynı sayıda üye verip komisyon oluşturduk ancak masadan muhalefet partilerimizden biri kalktı. Gerçekten bu bizim açımızdan son derece üzücü. Daha sonra Meclis Başkanımız yeniden çağırdı ama yanaşmadılar.

Anayasa konusunda samimi olmamız lazım. Samimiyet bu ülkenin önünü açar. Eğer, 'Ben Anayasa değişikliğine evet diyorum ama kafamın içerisinde bu değişikliği istemiyorum' anlayışı varsa bu doğru bir yaklaşım değil. Biz yine hazırız, gelsinler otursunlar, çalışmaları yapmaya yine hazırız ama yapmadılar. Dedik ki, 'Başkanlık sistemi de masada olsun, parlamenter sistem de masada olsun.' ama yok, 'Şu konuya giremezsiniz' gibi bir demokratik anlayış olur mu? Bir taraftan 'Ben Sosyal Demokratım' diyeceksiniz, diğer yandan demokrasinin temel ilkesini çiğneyeceksiniz, böyle yaklaşım olmaz. Onlar yanaşmadı ama biz ekibimizi oluşturduk ve çalışma yoğun şekilde sürüyor."

"Biz bugüne kadar neyin sözünü vermişsek teker teker gerçekleştirdik" ifadelerini kullanan Elvan, bundan sonra da milletle bir ve beraber olmaya devam edeceklerinin altını çizerek, "Bu ülkenin birliği ve beraberliği için, ay yıldızlı bayrağımızın daha  güçlü dalgalanması için, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.