Akdağ'dan 'çarpıcı' yeni anayasa açıklaması!

Akdağ'dan 'çarpıcı' yeni anayasa açıklaması!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akdağ, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, 'bir buçuk aylık sürede milletin karşısına gelecek" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akdağ,yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Biz parti olarak bir anayasa metni hazırlıyoruz, bu metin bir, bir buçuk aylık sürede milletin karşısına gelecek" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "CHP ve HDP'nin uyumsuz tavrı, aslında bu meseleye arkadan arkaya karşı çıkıcı tavırlarından dolayı, ortak biçimde bir anayasa metni hazırlayamayacağımızı fark ettik. Dolayısıyla, biz parti olarak bir anayasa metni hazırlıyoruz, inşallah bu metin belki bir, bir buçuk aylık bir sürede milletin karşısına gelecek." dedi.

Akdağ, parti genel merkezinde düzenlenen AK Parti 5. Genişletilmiş Ar-Ge İl Başkanları toplantısındaki konuşmasında, terör örgütlerinin saldırılarına maruz kalındığı bir dönemden geçildiğini belirterek, bugünlerde DAEŞ, PKK ve DHKP-C'nin iş birliği etmişçesine Türkiye'nin huzurunu bozmaya gayret ettiklerini anlattı.

Terörün, milletin en büyük meselesi olduğuna işaret eden Akdağ, "Sadece operasyonlarda 'teröristlere galip gelmek' adına değil aynı zamanda terörün açtığı toplumsal yaraları tamir etmek için de AK Parti olarak gayret ediyoruz ve bu gayretimize elbette devam edeceğiz." dedi.

"Başkanlık sistemini milletin önüne getirmeye gayret edeceğiz"

Akdağ, Türkiye'nin gündemindeki bir meselenin de anayasa ve başkanlık sistemi olduğunu belirterek, millete yeni, özgürlükçü, bireyin hakkını güçlü kılan sivil bir anayasa sözü verdiklerini hatırlattı.

Bunu, AK Parti'nin milletvekili sayısıyla milletin önüne getirme imkanlarının olmadığını, 330 oya ihtiyacın bulunduğunu bildiren Akdağ, sürecin başından beri diğer partilerle ortak biçimde bir anayasa yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Akdağ, şunları söyledi:

"Öncelikle CHP ve HDP'nin uyumsuz tavrı, aslında bu meseleye arkadan arkaya karşı çıkıcı tavırlarından dolayı ortak biçimde bir anayasa metni hazırlayamayacağımızı fark ettik. Dolayısıyla biz parti olarak bir anayasa metni hazırlıyoruz, inşallah bu metin belki bir, bir buçuk aylık bir sürede milletin karşısına gelecek."

Anayasayla başkanlık sistemini de milletin önüne getirmeye gayret edeceklerine vurgu yapan Akdağ, "Çünkü başkanlık sisteminin, Türkiye'de daha güçlü bir yönetim modeli oluşturacağını, bir taraftan istikrarı oluştururken, diğer taraftan dengeli bir biçimde kuvvetler ayrılığını gerçekleştireceğini, bu kuvvetler ayrılığının da, birbirini kontrol ederek demokrasimizi güçlendireceğini biliyor, buna inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.