ABD ziyaretinde hedef 1 milyarlık yatırım

ABD ziyaretinde hedef 1 milyarlık yatırım
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti kapsamında 1 milyar doların üzerinde yatırım sözü alınması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti kapsamında 25 büyük şirketin üst düzey yöneticileriyle yapılması planlanan toplantıdan 1 milyar doların üzerinde yatırımsözü alınması bekleniyor.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Türkiye-ABD İş Konseyinin (TAİK) 29 Mart-2 Nisan tarihlerindeki ABD ziyareti kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılacağı iş toplantıları düzenlenmesi planlanıyor.

TYDTA Başkanı Arda Ermut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ziyaretin, Türkiye’ye yönelik Amerikalı yatırımcı ilgisi konusunda önemli yansımaları olacağını söyledi.

Ermut enerji, havacılık, gıda, bilişim, finans, sağlık ve makine gibi farklı sektörlerden ABD firmaları ile Türkiye’ye yönelik yatırım projeleri konusunda yoğun temas halinde olduklarını sözlerine ekledi.

TTIP ve yatırımlar gündemde

DEİK Başkanı Ömer Cihad Vardan da ziyaretin dünya konjonktürü ve Türkiye-ABD ilişkileri açısından oldukça kritik bir dönemde planlandığına işaret etti.

Söz konusu ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılacağını aktaran Vardan, bu alanda da görüşmeler yapılmasını beklediklerini belirtti.

Vardan, şöyle devam etti:

“Bu firmalar arasında ağır sanayi üreticileri var, enerji şirketleri var, gıda sektörünün devleri var, havacılık sanayi var, biyoteknoloji firmaları var. Bu alanlar başta olmak üzere bu dev firmaların en üst düzeyde Cumhurbaşkanımızla biraraya gelmek istemeleri zaten yatırım yapmaya niyetlerinin de bir göstergesi. Biz 25 büyük şirketin üst düzey yöneticileriyle yapılacak toplantıdan 1 milyar doların üzerinde bir yatırım sözüyle çıkmayı hedefliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.