Yeni para piyasası 'heyecanla' bekleniyor

Yeni para piyasası 'heyecanla' bekleniyor
SPYD Yönetim Kurulu Başkanı Ünver, Borsa İstanbul bünyesinde oluşturulacak yeni para piyasasını heyecanla beklediklerini belirterek, "Bununla daha güvenli bir borç-alacak ilişkisi ile nitelikli ve uzun vadeli borçlanma sağlanacaktır" dedi.

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Ünver, Borsa İstanbul bünyesinde oluşturulacak yeni para piyasasını heyecanla beklediklerini belirterek, "Bununla daha güvenli bir borç-alacak ilişkisi ile nitelikli ve uzun vadeli borçlanma sağlanacaktır. Güvenli liman, daha da güvenli hale gelecektir." dedi.

Ünver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 ay içerisinde oluşturulacak yeni teminatlı organize para piyasasının, sermaye piyasaları için önemli bir adım olduğunu ve bundan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Finansal piyasalarda borç-alacak ilişkisinde en önemli unsurun güven olduğuna işaret eden Ünver, yapılacak yeni çalışmayla Takasbank'ın garantör pozisyonuna geçmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Takasbank'ın yeni para piyasasında uluslararası düzeyde "Merkezi Karşı Taraf" olarak, karşı tarafın riskini bertaraf edeceğini anlatan Ünver, bu şekilde daha güvenli bir borç-alacak ilişkisinin, nitelikli ve uzun vadeli borçlanmanın sağlanacağını kaydetti. Ünver, "Takasbank'ın bu pozisyonu ile karşı tarafın riski bertaraf edileceği gibi hem daha uzun vadede hem de kabul edilebilir seviyede borç alacak ilişkisinin oluşmasına zemin hazırlanacaktır." diye konuştu.

Finansal piyasalar denilince akla ilk hisse senetlerinin geldiğine ancak bunun "borç-alacak" boyutunun da olduğuna işaret eden Ünver, bu konuda son 5 yılda bir hareketlenme bulunduğunu, bunun atılacak yeni adımlarla daha da hızlanacağını söyledi. 

Söz konusu çalışmanın İstanbul'un finans merkezi olma hedefi yönünde atılan adımların önemli bir ayağını oluşturduğuna dikkati çeken Ünver, şöyle devam etti:

"Yeni organize para piyasasının kurulması, bu hedefin altını dolduracak bir adımdır. Bu piyasayı heyecanla bekliyoruz, bu, ülkemiz menfaatine yapılmış önemli bir çalışmadır. Uluslararası mecraya çıkacaksak, finans piyasasında bu tip adımları atmamız gerekiyor. Yabancı yatırımcı güven arar, bu doğrultuda riskin minimize edilmesi son derece önemlidir. Bu borç-alacak ilişkisi açısından da son derece önemli adımdır. Bu şekilde güvenli liman, daha da güvenli hale gelecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.