Emekliye 900 TL'lik büyük müjde

Emekliye 900 TL'lik büyük müjde
11 milyon emekliye 900 lira promosyon kesinleşti, bunun üstü için pazarlıklar sürüyor. Anlaşma ile emekliler parayı peşin alacak.

Emeklilerin banka promosyonu için heyecanlı bekleyişi sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bankalarla promosyon pazarlığını tam gaz sürdürüyor. Pazarlıklarda şu ana kadar 900 liralık promosyon tutarı kesinleşti. Bankalar tekliflerini 3 yıllık dönem için 900 liraya çıkardı. Şimdi bu tutarın üzerine çıkılması için çalışmalar sürüyor. Bakanlık yetkilileri, önümüzdeki günlerde bankalarla yeniden masaya oturacak. Görüşmede, bankaların teklifini artırmaları istenecek. Anlaşmanın sağlanmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu bankalarla protokol imzalayacak. Ardından da ödemeler başlayacak.

SÖZLEŞME YAPILACAK

Emeklilere promosyon 2 ya da 3 yıllık periyodlarla ödenecek. Şu an, 3 yıllık periyod ağırlık kazanmış durumda. Bu şekilde anlaşma yapılırsa; emekli, maaşını aldığı bankadan 3 yılda bir promosyon alacak. Takvim'in haberine göre, emekli, promosyonu peşin alacak, karşılığında da 3 yıl boyunca o bankada kalacak. Bu sürenin bitiminden sonra yine aynı süreç işleyecek. Emekli isterse o banka ile ister başka banka ile yine sözleşme yaparak promosyonu peşin alacak. Karşılığında yine 3 yıl sözleşme imzaladığı bankadan maaşını almayı sürdürecek.

KMH TALEBİ KABUL GÖRMEDİ

Promosyon karşılığında emeklilerin kredili mevduat hesabı (KMH) açmasını isteyen bankaların bu talebi bakanlık yetkilileri tarafından kabul edilmedi. Bankaların KMH'de ısrar etmesinin nedeni ise yüksek faiz. Tüketici kredilerinden aylık yüzde 1.10 ile 1.30 arasında faiz alan bankalar, KMH'lere ise aylık myüzde 2.02 oranda faiz uygulayabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.