Ali Koç hükümete övgüler dizdi

Ali Koç hükümete övgüler dizdi
Ali Koç, hükümete övgü düzerek 'Cumhuriyet tarihinin en önemli teşviklerini veriyor. Sanayiciye hiçbir zaman böyle imkânlar sunulmadı' dedi.

Ford'un Ecotorq motorları Eskişehir İnönü Tesisleri'nde seri üretime başladı. Törene Ford Otosan'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç'un sözleri damga vurdu.

SANAYİCİ BÖYLE TEŞVİK GÖRMEDİ

Koç, hükümetin son dönemde sanayiciye sahip çıkmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, ''Hükümetimiz bizlere Cumhuriyet tarihinin en önemli programlarını, teşviklerini yetiştiriyor. Hiçbir dönemde sanayicilere bu imkânlar sunulmamıştı'' dedi.

ÖNÜMÜZÜ GÖRÜYORUZ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın da katıldığı törende soruları yanıtlayan Ali Koç, Ar-Ge teşvikleri ve başlatılan reformların yatırımları cesaretlendirdiğine dikkat çekti. Koç, ''Geçmişe nazaran bugün daha uzun vadeli düşünüp, planlar yapabiliyoruz. Ar-Ge'ye son 7 yılda 4.6 milyar, sadece 2015'te 1.3 milyar lira yatırdık. Özel sektör Ar-Ge harcamalarının yüzde 13'ünü biz yapıyoruz'' diye konuştu.

100 MİLYON $'LIK YATIRIM

Ford dünyasında 'ağır ticari dizel motor' üretiminin sadece Ford Otosan'da yapıldığına dikkat çeken Bakan Fikri Işık da ''Bunun için 100 milyon dolarlık yatırım gerçekleşti. Sadece ürün değil bilgi de ihraç edeceğiz'' dedi. Işık, şöyle konuştu: ''Otomotiv Strateji Belgesi'nde son aşamaya geldik. Bursa'daki otomotiv test merkezi için 54 milyona kamulaştırma yaptık. Fren test pistinin inşaatı için de ihaleye çıkacağız.''

TÜRKİYE MOTORDA DÜNYA VİZESİ ALDI

Ford Otosan, fikri ve sınai hakları tamamen kendisine ait olan, E6 normlarına uygun, yeni nesil Ecotorq motorun seri üretimine başladı. Gelişim sürecinde 320 Ar-Ge mühendisinin çalıştığı yeni nesil Ecotorq motor ailesi, yurtdışı pazarlara da ihraç edilen Ford Trucks kamyon ve çekici modellerinde kullanılacak.

-50'den +50 dereceye kadar tüm coğrafi koşullara uygun geliştirilen motor, tüm dünyaya ihraç edilerek Ali Koç, ''Son beş yılda 320 milyon doların üzerinde mühendislik ihraç eden şirketimiz, önümüzdeki dönemde yeni nesil Ecotorq'un da katkılarıyla yüksek katma değerli bu faaliyetini artırarak sürdürecek. Ford Otosan, Ecotorq ile dünya vizesi almış oluyor'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum