ABD'den Erdoğan iddiasına yalanlama

ABD'den Erdoğan iddiasına yalanlama
Brookings Enstitüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın programına dair iddiaların gerçek dışı olduğunu belirterek yalandı.

ABD'nin başkenti Washington'ın en prestijli düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rica üzerine davette bulunulduğu ve programında soru alınmayarak kendisine kolay hitap sunulacağı iddialarını yalanladı.

Brookings Enstitüsü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkent Washington’daki ziyaretleri kapsamında yapacağı konuşma öncesinde, Erdoğan'ın konuşmasına ''sıcak yaklaşmadığı'' ancak kurumun başkanı Strobe Talbott'un Türkiye'den ''güçlü bir iş kadınının ricası üzerine'' cumhurbaşkanını davete olumlu yanıt verildiği iddialarını kesin bir dille reddetti. 

'BU İDDİA KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL'

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Brookings Enstitüsü Medya İlişkileri Sorumlusu Gail Chalef, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı davet etme fikrini önce reddettikleri iddiasının doğru olmadığını belirterek, ''Bu iddia kesinlikle doğru değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu hafta Nükleer Güvenlik Zirvesi katılmak için geldikleri sırada Brookings'te konuşma yapmaları için davet edilen liderlerin arasında zaten vardı'' dedi.

Chalef, Erdoğan’ın konuşma sırasında soru almayacağı iddialarını da yalanlayarak, Brookings’in daha önceki uygulamalarında olduğu gibi salondaki katılımcılardan soru alacağını ifade etti.

Chalef, ''Her zaman yapıldığı gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılımcılardan soru alacaktır. Bu, Brookings’in bu tür programlarda uygulaya geldiği bir standarttır'' açıklamasında bulundu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.