AK Parti'den CHP'ye dokunulmazlık ziyareti

AK Parti'den CHP'ye dokunulmazlık ziyareti
Grup başkanvekilleri AK Partili Naci Bostancı ve CHP'li Özgür Özel, dokunulmazlıklar konusunu görüşmek için Meclis'te bir araya geldi.

AK Parti, dokunulmazlıklar konusunda revize ettiği teklifi CHP'ye götürdü. Görüşme sonra iki partinin grup başkanvekillerinden ayrı ayrı açıklamalar geldi.

AK Parti ile CHP dokunulmazlık konusunda saat 14.30'da bir araya geldi. Görüşmeye AK Parti'den Naci Bostancı, CHP'den ise Özgür Özel katıldı.

AK PARTİ FEZLEKELERİN ELE ALINMASINI İSTİYOR

Anayasa'daki mevcut düzenleme ile hali hazırdaki dokunulmazlık fezlekelerinin ele alınmasının çok uzun bir zaman kaybına ve Meclisin bloke olmasına neden olacağını anlatan Bostancı, daha önce de geçici bir maddeyle bir defaya mahsus olmak üzere tüm fezlekelerin yargıya intikaline ilişkin tekliflerini muhalefet partilerine götürdüklerini hatırlattı.

CHP TÜM DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASINI İSTİYOR

CHP'li Özgür Özel ise ''Revize teklif beklentimizin gerisinde. Yasanın çıktığı tarihe kadar işlenmiş olan tüm suçları kapsaması gerektiğini istiyoruz. Düzenleme eski bakanları da kapsamalı. Yeni öneriyi yetkili kurumlarımız değerlendirecek'' diye konuştu.

AK Parti, dokunulmazlıkları kaldırma konusunda geçici madde önerisini revize ederek, tekrar CHP ile görüşme kararı almıştı.

AK Parti, CHP ile ortak bir öneri sunabilmeyi hedefliyor. İki parti dokunulmazlık konusunda anlaşamazsa, AK Parti kendi önerisini Meclis Başkanlığı'na sunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.