Tamince turizmcileri topa tuttu

Tamince turizmcileri topa tuttu
Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, turizmcileri sektördeki düşüşü sıkça dile getirmeleri nedeniyle topa tuttu.

Sektördeki kayıpların sıkça dile getirilmesini eleştiren Rixos Otelleri’nin patronu Tamince, “Daha zor dönemler atlattık. Yüzde 10’la mı batacağız?” dedi. Yatırım seferberliği başlatan Tamince, Antalya’daki otelini mayısta açacak

Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, turizmcileri sektördeki düşüşü sıkça dile getirmeleri nedeniyle topa tuttu. Turizm sektörünün yaşadığı zorlu süreci atlatabilecek güçte olduğunu belirten Tamince, "Biz bir gecede faizlerin uçtuğunu da gördük, Başbakana kasa atıldığını da... O dönemde bile ayakta kalmayı başardık. Şimdi yüzde 10'luk düşüşle mi sektör batacak?" dedi. Türkiye'nin zor bir coğrafyada olduğunu, bu nedenle de güvenlik sorunlarının yaşanabildiğini anlatan Tamince, özel sektör ve devletin el ele vererek terörü gündemden uzaklaştırması gerektiğini vurguladı.

GÜNDEMDE PROJELER OLMALI

Uluslararası basında Paralel Yapı'nın etkisiyle bir kara propaganda yürütüldüğünü de belirten Tamince, "Bu algıyı yıkmak için çalışmalıyız. Her gün öldük bittik demeçleriyle ancak kendi sektörümüze zarar veririz. İletişimin gücü gündemi değiştiriyor. Önümüzdeki dönemde muhteşem bir EXPO'ya ev sahipliği yapacağız.

Gündemimizde yeni projeler olmalı" ifadelerini kullandı. 3 gün önce Doğan medyasında çıkan birhaberi de eleştiren Tamince, "5 otel gezip 3-5 boş masa fotoğrafı tüm sektöre mal edilemez. Geçen yıl mart ayında doluluk oranımız yüzde 80'lerdeydi şimdi 68. Yüzde 12 kayıp ne beni ne başka bir turizmciyi batırır" şeklinde konuştu.

3.7 MİLYAR TL'LİK YATIRIM YAPIYOR

Sektördeki kötü gidişe dur demek için yatırım seferberliği ilan ettiklerini anlatan Tamince, Antalya Belek'teki 'The Land of Legends-Efsaneler Diyarı'nın ilk etabını tamamladıklarını ve mayısta açacaklarını söyledi.
Yatırımın 1.2 milyar TL'ye mal olduğunu aktaran Tamince, "Efsaneler Diyarı'nın Antalya'ya ilave 1 milyon turist kazandırmasını hedefliyoruz" dedi. Tamince, İstanbul'daki Haliç Port Projesi için yaklaşık 2.5 milyar TL'lik yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.

 Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.