JP Morgan'dan Türkiye'ye iyi haber

JP Morgan'dan Türkiye'ye iyi haber
Mart ayında artması beklenen enflasyonun düşmesi üzerine JP Morgan da Türkiye tahminini güncelledi.

TÜİK'in bugün açıkladığı Mart ayı enflayon rakamlarının değerlendiren JP Morgan, piyasa beklentisinin çok altında gelen TÜFE rakamı sonrasında 2016 yıl sonu için tahminini aşağı yönlü revize etti. 

'Nisan ayında da devam eder'
 
Enflasyonun 1973 yılından bu yana ilk kez Mart ayında ekside gerçekleştiğine dikkat çeken JP Morgan, güçlü baz etkisiyle Mart'ta yüzde 8,2'den 7,5'e gerileyen yıllık enflasyon için 2016 sonu tahminini yüzde 8,1'den 7,9'a düşürdü. 
 
Yıllık enflasyonun Nisan ayında yüzde 7'ye doğru düşmeye devam edeceğini ve gelecek 5 ayda yüzde 7-7,5 bandında dalgalanacağını tahmin eden JP Morgan, son çeyrekte ise yüzde 7,9 seviyesine doğru yükseliş olacağını öngördü.

Merkez Bankası'nda durum

Açıklanan Mart ayı enflasyon rakamının TCMB Para Politikası Kurulu'nun Nisan ayı toplantısına etkisine ilişkin bir görüş ortaya koymanın zor olduğunu da ifade eden JP Morgan, buna neden olarak Başkan Başçı'nın görev süresinin 19 Nisan'da, 4 PPK üyesinin görev sürelerinin ise Haziran ayında sona erecek olmasını gösterdi. 
 
JP Morgan, TCMB PPK'nın politikaları konusunda daha iyi bir fikre sahip olabilmek için yeni TCMB Başkanı'nın kim olacağını görmek gerektiğini belirtse de Mart ayında politika normalleştirmeye faiz koridorunu 25 baz puan indirerek başlayan TCMB'den Nisan ayında 50 baz puan indirim beklemenin makul olabileceğini vurguladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.