Türk LPG kanununa yabancılardan ilgi

Türk LPG kanununa yabancılardan ilgi
İpragaz AŞ Üst Yöneticisi Şiper "Bugüne kadar herhalde 9-10 ülke Türkiye LPG Kanunu'nu İngilizce'ye çevirtip benden talep etti" dedi.

İpragaz AŞ Üst Yöneticisi Selim Şiper, Türkiye'nin LPG alanındaki kanun ve düzenlemelerin Güney Afrika, Polonya, Hindistan ve Çin gibi yabancı ülkeler tarafından örnek alındığını ve bunun enerji sektörü için gurur verici bir durum olduğunu belirterek, "Bugüne kadar herhalde 9-10 ülke Türkiye LPG Kanunu'nu İngilizce'ye çevirtip benden talep etti." dedi. 

Şiper, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de LPG piyasasının, ticaret stili ve yaklaşımı birbirinden farklı pek çok oyuncuyu içinde barındırmasına rağmen, enerji alanları arasında en düzenli işleyen piyasanın LPG piyasası olduğunu belirtti.

Dünyadaki örneklerine oranla Türk LPG sektörünün çok farklı bir noktaya ulaştığını anlatan Şiper, "Bu sektörün dünyaya örnek olan en büyük özelliği, kendine ait bir kanununun bulunması. Ayrıca, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) gibi enerjiyi yöneten ve yönlendiren makamlarda LPG'ye ait bir birimin bulunması ayrı bir özellik. Bütün bunlar Türkiye LPG sektörünün dünya LPG sektörleri arasında çok büyük ayrıcalıklara kavuşmuş olduğunu gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'deki LPG yapısının uluslararası platformda örnek gösterilen bir seviyeye eriştiğini vurgulayan Şiper, "O kadar örnek alınıyor ki bugüne kadar herhalde 9-10 ülke Türkiye LPG Kanunu'nu İngilizce'ye çevirtip benden talep etti. Güney Afrika, Polonya, Hindistan ve hatta Çin bunlardan birkaçı. Bu gurur verici bir durum." diye konuştu.

Şiper, Türkiye'de LPG sektöründe de zaman zaman sıkıntılar yaşanabildiğini belirterek, "Sektörde LPG ürününün ciddiyetini ve güvenlik sistemlerini özümseyip anlamadan sadece ticaret yapmak için bir kaynak olarak görenler var." dedi.

Tüm enerjiyi kucaklamaya gayret ediyoruz

İpragaz'ın, LPG'den doğmuş bir enerji şirketi olduğunu anımsatan Şiper, ilerleyen dönemde bütüncül bir yaklaşım izleyerek tüm enerji alanlarında faaliyet göstermeyi hedeflediklerini kaydetti.

Şiper, "Tüm enerjiyi kucaklamaya gayret ediyoruz. Ama bütün bunları da LPG sektöründe öğrendiklerimizle yapıyoruz. Çünkü, LPG sektörü gerçek hayata, günlük hayata en yakın sektördür. Başka hiçbir enerji sektörü yoktur ki 20-25 kilogramlık yükü sırtına alıp beşinci kattaki bir tüketiciye götürülsün ya da ürünü sattıktan sonraki aşamalarda sorumluluğu devam etsin. Biz bütün buralarda tüketiciye yakınız." ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.