Başbakan Davutoğlu'nun yeni kitabı çıkıyor

Başbakan Davutoğlu'nun yeni kitabı çıkıyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye - Bosna Hersek İş Forumu'nda açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, yeni yazdığı kitabın da bittiğini söyledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sheraton Otel'de düzenlenen Türkiye-Bosna Hersek İş Forumu Gala Yemeğine katıldı.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında, şehirler ve medeniyetler üzerine hazırladığı kitabını tamamladığını, baskıya verildiğini bildirdi.

Kitabında, iki özel şehre de yer verdiğini, bunların Bosna Hersek’in Saraybosna ve Mostar kentleri olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Kitabımı bitirdim, inşallah baskıya verildi. Özel olarak medeniyetler, şehirler üzerine. Şunu ifade edeyim, dünyada bazı eserler vardır ki baktığınız zaman gözünüzü alamazsınız, daima bakmak istersiniz. Mesela, Mescid-i Aksa yani Kudüs, Mesela Tac Mahal, Edirne’de Selimiye, Salacak’ta oturup tarihi yarımadaya, Sultan Ahmet’e, Topkapı Sarayı’na bakmak, mesela Granada’da El Hamra Sarayı, bir de Mostar Köprüsü, baktığınız zaman gözünüzü alamazsınız. Mostar Köprüsü’nü yıkık olarak 1995’te gördüğüm zaman, inşallah bu Mostar Köprüsü’nün yapılmasına şahit olurum demiştim, 2004 yılında Cumhurbaşkanımız o zaman başbakandı, birlikte Mostar Köprüsü’nün yeniden açılışına şahit olduk."

"Biz Bosna’ya aşkla bağlıyız. Bosna ve Bosna Herseklilerin talebi neyse onun gereğini yaparız" ifadesini kullanan Davutoğlu, konuk heyete hitaben "Değerli dostum siz ve bakanlarınız işadamlarınız bilsin ki, Türkiye ayaktayken Bosna Hersek artık bir daha kötü gün yüzü görmeyecektir. Türkiye kendisi sahip olduğu her imkanı Bosna Hersek ile paylaşacaktır, Saraybosna’da doğan güneş, İstanbul’da doğan güneş kadar bize azizdir. Allah Bosna Hersek’i her zaman barış içinde, istikrar içinde yükselen, Bosna Herseklileri de onur içinde yaşayan insanlar eylesin. Her zaman yanınızdayız, yanınızda olacağız."

"Bosna Hersek'in ithalat ve ihracatında Türkiye bir numara olmalı. Daha çok Türk şirketini Bosna Hersek'a yatırım yapmaya davet ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.