Ümit Özdağ'dan rakip adaylara davet

Ümit Özdağ'dan rakip adaylara davet
MHP Genel Başkan adayı Ümit Özdağ, başarısız olan başkanın gitmesi gerektiği belirterek, "Kurultayda seçilirsem, mevcut genel başkan adayı arkadaşlarımızın tamamını Divan'da görmek isterim" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin genel başkan adaylarından Ümit Özdağ, Rize'de partililere seslendi. Diğer adayların çok kıymetli olduğunu söyleyen Özdağ, Kurultay'da seçilirse diğer adayları Divan'da görmek istediğini söyledi.

'Başbuğ aramamalıyız, genel başkan ölmeden değişmeli'

"MHP olarak iktidar için heyecan duymalıyız" diyen Özdağ, "genel başkanlık konusundaki anlayışın değişmesiyle başlamalı. Artık başbuğ aramamalıyız" dedi. Özdağ, "Bundan böyle MHP Genel Başkanları ölümden ölüme değişmemeli, başarısız olan genel başkan gitmeli. Başarının tek ölçüsü partiyi iktidara taşımaktır. Başarısız olursa görevi bırakmalıdır" diye konuştu.

"Demokratik bir liderlik inşa etmeliyiz. Fikir alan, tartışan, il başkanlarıyla görüşen, odasında esnafla çay içen ilçe başkanını arayıp 'Şu konuda görüşün nedir' diye sorabilen bir başkandan bahsediyorum" diye devam eden Özdağ, "Merkez yönetim, her ay bir defa toplanıp ayrılmamalı. Orada fikir üretilmeli, tartışan bir kurula dönüştürülmeli" dedi. 

'Diğer adayları Divan'da görmek isterim'

Özdağ, "Yardımcıları güçlü olan bir genel başkan daha da güçlüdür. Eğer önümüzdeki kurultayda seçilirsem, mevcut genel başkan adayı arkadaşlarımızın tamamını Divan'da görmek isterim" dedi.
 
Özdağ şöyle devam etti:

"Çünkü arkadaşlar, bütün samimiyetimle söylüyorum, mevcut adaylarımızın hepsi müstesna insanlar, Türk milliyetçileri, parti için büyük fayda temsil etmiş insanlardır. Harekete faydaları büyük olmuştur. Türkiye'nin gelecekte hepimize ihtiyacı vardır. Hiçbir arkadaşımızın sadece babaanne, dede olmasına izin vermeyiz.

Hiçbir ülkücüye küsmeyeceğiz. Benim yol arkadaşım olmayacak, benim ülküdaşım olacak. İl başkanlarımızı sabah namazıyla arayacağım, onlara da ilçe başkanlarını aratacağım."

'İçi boş, kof, hain suçlamalar'

MHP üyeleri demokrasiyi, hukuku hak ediyor. Parti yönetimini eleştirenlerin içi boş, kof ve hain suçlamalarla suçlanmalarına ebediyete kadar karşı olacağım.
 
Özdağ, partinin erkek partisi gibi görülmesi nedeniyle de MHP'li kadınlardan özür diledi. Kadınların partide daha etkin olması gerektiğini söyledi.

Süreç eleştirisi

Özdağ, Türkiye'nin önünde dört büyük tehlike olduğunu savundu. Özdağ sözlerine, hükümetin yürüttüğü Çözüm Süreci'ni ve Suriye politikasını eleştirerek başladı. Türkiye'nin güneydoğu bölgesindeki çatışmaların nedenlerinin bu iki politikadaki hatalar olduğunu söyledi.

Özdağ, Başbakan Davutoğlu'nun Yeni Anayasa'daki vatandaşlık tanımının kapsayıcı olması yönündeki yorumuna da tepki gösterdi; yasadaki Türk tanımına vurgu yaptı. 

Suriyeli sığınmacılar

MHP Genel Başkan adayı, ülkedeki Suriyeli sığınmacıların Arap milliyetçiliği, Selefilik ve şiddet başlatacağını savundu. Özdağ, beş sene ülkede kalanlara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verileceğini anımsatarak, "Bazı illerimizde belediye başkanlıklarını kaybedeceğiz. Kilis'te 97 bin Türk yaşıyor, 117 bin Suriyeli yaşıyor" dedi.

Özdağ, "MHP iktidarında çadır kent değil, Suriye'de barış içinde geri dönecekleri vatanlarını vermeyi söz veriyoruz" diye konuştu.

Başkanlık sistemi

Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sistemi açıklamalarını da eleştirdi. "Kafalarında nasıl bir model var bilmiyoruz" diyen Özdağ, "Erdoğan Meksika'ya gidiyor, oranın modelini beğeniyor. Türkiye'ye geliyor, Türk tipi başkanlık diyor" diye eleştirdi. 

Ekonomi

Türkiye ekonomisinin üreterek değil harcayarak büyüdüğünü söyleyen Özdağ, ekonominin borçla döndüğünü savundu. Dördüncü sanayi devrimini gerçekleştirmek gerektiğine ihtiyaç olduğunu söyleyen Özdağ, bunun için önce MHP'de değişim gerektiğini ifade etti.

23 Mart'ta genel başkanlığa adaylığını açıklayan Özdağ, Şubat ayında da genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etti.

(Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.