İzmirliler Çinliler'in gazabına uğradı

İzmirliler Çinliler'in gazabına uğradı
İnternet üzerinden poliüretan sipariş eden İzmir'deki bir firmaya Çinliler çuvallara doldurulmuş toprak gönderdi.

 

 

Hammadde almak için internetten tespit ettikleri firmalarla bağlantıya geçtiklerini anlatan firma sahibi Cevat Eryıldız, son olarak poliüretan almak için en ucuz fiyatı veren Çin'deki firmadan sipariş verdiklerini kaydetti.

"POLİÜRETAN İSTEDİK, 6 TON TOPRAK GELDİ"

Çin'den gönderilen kargoyu açtıklarında poliüretan yerine 6 ton toprak geldiğini belirten Eryıldız, şunları söyledi:

"İstediğimiz teknik doneleri sağlayan firmalar hangisiyse onları tercih ediyoruz. Fiyatı en uygun olandan talep ediyoruz. Yazışma sırasında istediğimiz teknik değerleri onlara bildiriyoruz. Onların gönderdiği belgelerin ve sertifikaların doğru olduğunu kabul etmek durumundayız. İstenilen ölçüde ise satın alma işlemine geçiyoruz. Ama son yaptığımız ithalatta biz, kimyasal malzeme beklerken toprak gönderdiler. 6 ton poliüretan sipariş verdik, malzemeler İstanbul Kumport Limanı'na geldi. Oradan gümrükçülerimiz malzemeyi çektiler. Ürünlere bakınca çuvallarda poliüretan yerine toprak olduğunu gördük. Çin'deki bir firmadan poliüretan madde sipariş ettik, talebimiz kadar 6 ton ağırlığında çuvallara konmuş toprak geldi."

"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATTIK"

Cevat Eryıldız, "Hukuki süreç başlattık. Türk Büyükelçiliği Çin'deki bir avukat için bize referans oldu. Bizimle aynı durumda olan başka firmaların da olduğunu öğrendik. Avukatımız aracılığıyla toplu olarak şikayetçi olduk." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.