2023'e kadar 1 milyon kişi istihdam edilecek

2023'e kadar 1 milyon kişi istihdam edilecek
2023'e kadar 79 tane sanayi bölgesinin kurulmasını hedeflediklerini açıklayan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,"1 milyon ilave istihdam sağlamayı hedefliyoruz" dedi

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Şu anda özellikle Türkiye'de 224'ü faal 285 organize sanayi bölgemizde 1 milyon 600 bin istihdam sağlıyoruz. 2023 yılına kadar 79 tane daha sanayi bölgesi kurarak 1 milyon ilave istihdam sağlamayı hedefliyoruz" dedi.
 
 Adana'da katıldığı Organize Sanayii Bölgesinde bulunan fabrikaların toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Samsun Makine Sanayi AŞ'nin fabrikasıyla 1 milyar 223 milyon lira bedelle yapılan 48 tesisin açılışının heyecanını ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Bakan Işık, "Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 33 bin kardeşimiz istihdam ediliyor. Bunun dışında yedi tane küçük sanayi sitesinde yedi bin insanımız çalışıyor ve akşam evine ekmek götürüyor. Bütün bunlar Adana'nın sanayide ne kadar güçlü olduğunun göstergesi" dedi.
 
1 MİLYON KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
 
Ayrıca sanayinin gelişmesinde organize sanayi bölgelerini, endüstri bölgelerini ve sanayi sitelerini önemsediklerini belirten Işık, "Şu anda özellikle Türkiye'de 224'ü faal 285 organize sanayi bölgemizde 1 milyon 600 bin istihdam sağlıyoruz. 2023 yılına kadar 79 tane daha sanayi bölgesi kurarak 1 milyon ilave istihdam sağlamayı hedefliyoruz. İnşallah bu yılda sadece organize sanayi bölgelerinin yatırımı için 75 milyon lira harcama yapmayı hedefliyoruz. Özellikle yeni nesil sanayi bölgelerinin kurulması içinde yoğun bir çalışma yapıyoruz."  dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.