"Terör örgütleri arasında hiçbir fark yok!"

"Terör örgütleri arasında hiçbir fark yok!"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı Medeniyetler İttifakı 7. Küresel Forumu Dostlar Grubu Toplantısı’nda açıklamalarda bulunarak,"Terör örgütleri arasında hiçbir fark yok!" dedi.

Dostlar Grubu Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, hoşgörüden söz edildiğinde Azerbaycan’dan daha iyi örnek olmadığını ifade ederek, “Azerbaycan ve Bakü asırlar boyu çeşitli kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yaptı. Camilerin, kiliselerin ve sinagogların bu şehirde birlikte yükseldiğini görebiliyoruz” dedi.

TOPRAKLARININ YÜZDE 20'Sİ İŞGAL ALTINDA

Topraklarının yüzde 20’nin işgal olmasına rağmen Azerbaycan halkının barış içinde yaşama inancını yitirmediğini kaydeden Çavuşoğlu, “Dağlık Karabağ meselesinin Azerbaycan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliği kapsamında barış şekilde halledileceğini ümit ediyoruz. Bütün Azerbaycan toprakları yeniden özgürlük, barış ve hoşgörü diyarı olacak” dedi.

Düzensiz göçün beraberinde yeni sorunlar getirdiğini kaydeden Çavuşoğlu, “DAEŞ, El Kaide, PKK, PYD ve DHKP-C gibi terör örgütleri bu ortamı kendi çıkarları için kullanmaya çalışıyor. Bu örgütler arasında hiçbir fark yok. Onlar bize ve bizim tüm ortak değerlerimize bir tehdit oluşturmaktadır” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.