Çakır'dan laiklik açıklaması

Çakır'dan laiklik açıklaması
AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, AK Parti'nin laiklikle ilgili problemi olmadığını söyledi

AK Parti'nin laiklik ile ilgili olarak bir probleminin olmadığını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, "Bizim parti olarak laiklikle ilgili problemimiz yoktur. Laiklikle bir problemimiz yok ama geçmiş dönemde laikçi yaklaşım, uygulamalarla ilgili çok problemimiz oldu."dedi.

TBMM Genel Kurulunda, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili açıklamaları tartışma konusu oldu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Kahraman'ın, laiklikle ilgili değerlendirmeleri üzerine yaptığı yazılı açıklamasının bir gün önceki ifadelerinin devamı niteliğinde olduğunu belirtti.

Kahraman'ın büyük bir kafa karışıklığı yaşadığını öne süren Gök, "Meclis Başkanı dün yaptığı konuşmada önce baklayı ağzından çıkarmış, bugün ise ağzına almak suretiyle daha baklanın nereye gideceğini bilemediği bir duruş sergilemektedir. Meclis Başkanı'nın kamuoyu karşısında çok daha şeffaf, inandırıcı olması gerekir. Meclis Başkanı'nın yeni açıklaması inandırıcı olmaktan çok uzaktır." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır da bir bardak suda fırtına koparılmasına imkan verilmemesi gerektiğini belirterek, "Bizim parti olarak laiklikle ilgili problemimiz yoktur. Din ve devlet işlerinin bu ülkede nasıl olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Laiklik ve laikçilik diye bir ayrım yapmıştık. Laiklikle bir problemimiz yok ama geçmiş dönemde laikçi yaklaşım, uygulamalarla ilgili çok problemimiz oldu." değerlendirmesinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.