CHP'li Özcan'dan Kahraman'a ağır hakaret

CHP'li Özcan'dan Kahraman'a ağır hakaret
CHP'li Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Meclis Genel Kurulu'nda TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a ağır hakaretlerde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın, Meclis Genel Kurulu'nda, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a yönelik sözlerinden dolayı, Kahraman'dan, TBMM'den ve Türk milletinden özür dilemesi gerektiğini söyledi.

İnceöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, İsmail Kahraman'ın "laiklik" açıklamasına yönelik, "Bunun kafası, IŞİD kafası gibi" diyen CHP'li Özcan'a yanıt verdi.

İlknur İnceöz, Özcan'ın, TBMM Başkanı Kahraman'a yönelik ağır hakaretlerinin tahammül sınırlarını zorlayan, arka planında kin ve nefreti barındıran ifadeler olduğunu söyledi.

Meclis kürsüsünün milletin kürsüsü olduğuna işaret eden İnceöz, "Bu tarz hakaretleri 'eleştiri' kapsamında değerlendirmek mümkün olmadığı gibi Meclis kürsüsü aynı zamanda milletin kürsüsüdür. Bu kürsüye çıkan konuşmacıların temiz bir dil kullanması, devlet büyüklerine hakaret etmemesi ve milletin tercihlerine saygı duyması gerekir. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, önce Meclis Başkanımızdan, sonra da Meclis Başkanımızın şahsında TBMM'den ve yüce Türk milletinden özür dilemelidir." değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum