"Serbest Ticaret İşbirliği anlaşması en önemli hedefimiz"

"Serbest Ticaret İşbirliği anlaşması en önemli hedefimiz"
Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye-Katar İş Konseyi'nde "Serbest Ticaret İşbirliği anlaşması en önemli hedefimiz" diyerek açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Katar ziyareti kapsamında Türkiye-Katar İş Konseyi'nde konuştu. Başbakan Davutoğlu, ikili ilişkiler ve Türkiye-Körfez ilişkileri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmaından satırbaşları:

Her seferinde Katar'da sadece dostluk ve samimiyet gördüm. İş adamları iki ülkenin siyasi mekanizmaları açısından hiçbir zorlukla karşılaşmayacaklar. Bu konuda yine en üst düzeyde mutabakata varmış olduğumuzu tekrar ifade etmek isterim. Artık ekonomik ilişkileri en üst düzeye çıkarmak sizin işiniz. 

Bizim size çizebileceğimiz en büyük katkı ortak vizyonumuzu paylaşmaktır.

Türkiye-Katar, Türkiye-Körfez ve Türkiye ile Katar'ın diğer bölgeleri ile ilişkilerini konuştuk.

Türkiye ile Katar arasındaki ticaret hacmini 5 milyara çıkarmak zorundayız. İki ekonomilerde birbirini tamalayıcı mahiyette. Katar ne ihtiyaç hissediyorsa Türkiye'de var, Türkiye'de neye ihtiyaç varsa Katar'da var. Türkiye'nin büyük pazarı var, Katar'ın semaye gücü var. Bunları yan yana getirmek zorundayız. 

TÜRK MÜTEAHİHİTLERİNİN ÜSTLENDİĞİ İŞLER

Türk müteahhitlerin üstlendiği işler önemli. Önümüzde çok büyük bir potansiyel var. Dünya Kupası 2020 önemli. 

Bugün tek tek müteahhitlerimizin sorunlarını ele aldık. Sadece inşaat bağlamında değil, müşavirlik bağlamında ve danışmanlık hizmetleri bağlamında da görev almak istiyorlar. Katar'a hizmet etmek istiyorlar. 

Bugün Katar'da 100 yataklı bir hastanenin sizler tarafından hizmete açılacak derecede gelmesi önemlidir. Katar'ın imkanları ortak bir sinerji oluşturacaklar.

Enerji alanında büyük bir imkan var. Katar'ın bu potansiyelinin değerlendirilmesi de önemli hedeflerimiz arasında. Artan stratejik işbirliğini tamamlayıcı mahiyette savunma sanayii alanını da zikretmek isterim. Türkiye ve Katar arasında en üst düzeyde önceliklerden biri savunma sanayiinde ortak projeler üretilmesidir. Katar'ın bu konudaki güvenine müteşekkiriz. 

Askeri işbirliğimizi takviye eden ana asli unsurlardan biri. Turizmde 36 bin Katarlı misafirimiz bizi ziyaret etti. Daha çok Katarlı görmek istiyoruz. 

TÜRKİYE'NİN KÖRFEZ'DEKİ HEDEFİ

İkili ilişkilerimizin ötesine geçen Türkiye-Körfez ilişkilerinde biz Katar'ı bu bölgenin en önemli ülkelerinden biri olarak değerlendiriyoruz. Serbest Ticaret İşbirliği anlaşması bu alanda en önemli hedefimiz. Türkiye ile Körfez İşbirliği ile bunu umarız gerçekleştirebiliriz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.