Bakan Mustafa Elitaş'tan büyüme çıkışı

Bakan Mustafa Elitaş'tan büyüme çıkışı
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, enflasyon oranlarındaki düşüşü takiben Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimlerinin, bu yıl büyüme rakamlarını olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

Elitaş, kent ekonomisinin bugünü ve yarınının konuşulacağı ortamda Vanlı iş adamlarının fikirlerini çok değerli bulduğunu ifade etti. 

Faiz İndirimleri Büyümeyi Olumlu Etkileyecek


Son 14 yılda Türkiye'de ekonomik istikrar ve güvenin tesis edilmesiyle çok ciddi ilerlemeler kaydedildiğini, insanların refah düzeyinin yükseldiğini belirten Elitaş, 2015 yılında, ihracatın 143,9 milyar dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. 2016'da ise şubat ve mart aylarıyla toparlanma sürecine girdiklerini kaydeden Elitaş, şöyle konuştu:
"İnşallah yılın tamamında iyi bir performans göstererek orta vadeli planlarda yer alan 155 milyar 500 milyon dolarlık ihracat hedefini yakalayacağız. Burada en önemli görev, değerli iş adamlarımıza düşüyor. Biz de bakanlık olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Özellikle son dönemlerde enflasyon oranlarındaki düşüşü takiben Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri de 2016 yılında büyüme rakamlarımızı olumlu yönde etkileyecektir. Burada önemli olan husus, enflasyon oranlarında daha da iyi bir grafik çizmektir. Bunu başarabilirsek faiz oranlarında daha da aşağı düzeyleri görebiliriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.