Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan İlim Yayma Cemiyeti toplantısında,"İnlerine gireceğiz dedik, inlerine girdik" açıklaması yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Bu kutlu gecenin islam alemine kurtuluş olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Bundan 61 sene önce İlim Yayma Cemiyeti'ni kuran 64 tane büyüğümüze Allah rahmet eylesin. Burada bir kez daha milletimizin üstüne karabasan gibi çöken tek parti dönemine karşın, tesis ettikleri özgürlük ortamı sebebiyle de Adnan Menderes ve arkadaşlarını rahmetle yad ediyorum. 
 

"İLİM YAYMA CEMİYETİ, TÜRKİYE'DEKİ STK'LARIN ANASIDIR"

Allah'a hamdolsun tam 65 yıl hak ve adalet için emek veriyor mücadele ediyorsunuz. Evet 65 yıl önce imkansızlık içinde ama samimiyetle toprağa dikilen tohum koca bir çınara dönüştü. Nereden nereye nasıl bir yetiş yetişti, hamdolsun. 20 bin öğrencisiyle bu cemiyet 78 milyonun tamamına hizmet ediyor. Sizler bu ülkenin gururu, milletin gücü oldunuz. İlim Yayma Cemiyeti'nin tarihi bu milletin öz evlatlarının hikayesidir. İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye'deki STK'ların anasıdır. Burs, iftar gibi faaliyetleri ilk olarak yapanlar sizlersiniz. 

"KUT-ÜL AMARE'Yİ ZAFER OLARAK GÖRMÜYORUM DİYEN KENDİNİ BİLMEZLER VAR"

Dün ülke tarihimiz açısından çok önemli bir yıldönümünü ifa ettik. Kut-ül Amare'yi şanına yakışır bir şekilde yad ettik. Kazanılan bu zafer 'zafer olarak kabul etmiyorum' diyen bazı ayağı yere değmeyen, kendini bilmez tipler var ama onlara rağmen biz bu zaferi inkar etmeyeceğiz. Bize unutturulmak istenen bu zafer, bize ülkedeki çarpık tarihin en büyük kanıtıdır. Tarih, bir milletin geleceğine ışık verir. Bu sebeple bir millet tarih sahnesinden silinmek isteniyorsa, o milleti tarihsiz bir hale getirmek yeterlidir. Karşı taraf kaybedeceğini anladığı zaman bu tarihi yok etmek için azami bir çaba sarf etmişlerdir. Bunda başarısız oldukları zamanda zaferi kendileri kazanmış gibi hareket ettiler.
 

"İNLERİNE GİRECEĞİZ DEDİK, İNLERİNE GİRDİK"

Aynı şeyi bugünde yapıyorlar. Onlar istedikleri kadar karalasınlar ama biz yolumuza devam edeceğiz. Bölgeyi kendi çıkarları için dizayn etmek isteyenler var. Suriye, Irak ve Güneydoğu Anadolu konusunda sosyal medya kampanyalarına her gün şahit oluyoruz. 3 yıl önce Gezi Parkı olaylarını sanki ülkede iç savaş varmış gibi yansıtan batı medyası, ülkemizde kamp kurmuştu. Şu an o vazifeyi Paralel yapı yerine getiriyor. Paralel Yapı'nın basın yayınları şu an aleyhimize yayın yapıyor ve onlar takiyyeci. Şu an çok ciddi bir kısmı cezaevinde ve büyük bir kısmıda kaçtı gitti. Dedik ya; inlerine gireceğiz. İnlerine girdik. 

"PARALEL YAPININ TABANI İBADET, ORTASI TİCARET, TAVANI DA İHANETTİR"

Amerika'da bir enstitüde konferans vereceğim. Konferansın verileceği yerin önüne gelip bir baktık ki bir tarafta PKK bayrağı diğer tarafta ASALA vardı. Ve onların yanında da Paralel Yapı'yı gördük ve çok manidar bir fotoğraftı. Tabnı ibadet ortası ticaret tavanı da ihanettir bu yapının. Gazze'de öldürülen gazeteciler için herhangi bir gazeteci gördünüz mü? Terör konusunda da aynı çifte standarda şahit oluyoruz. 

"ADANA'DA MİT TIRLARINI DURDURANLARIN BU MİLLETE YAPMAYACAKLARI KÖTÜLÜK YOK"

Terör örgütleri arasında ayrım yapanlarla birlikte, teröre karşı mücadele edilemez. Ülkemizde bazı kesiminde kin ve nefretlerini kendi milletlerine karşı sergilediklerini üzüntüyle görüyoruz. Paralel Yapı'nın hangi ülkede etkinliği varsa o ülkenin tüm gücünü bizim ülkemizin aleyhine seferber ettiğini gördük. Bölücü örgüt paçavralarını taşıyanlar ve Paralel Yapının elemanları yan yana ülkemiz aleyhine gösteri yapıyorlar. Bu yüzden ben yerli ve milli olma çağrısı yapıyorum. Şayet Paralel Yapı gibi ruh ve bedeninizi başka ülkelerin emrine verirseniz, sizi kendi ülkeniz aleyhinede bağırtırlar. Adana'da MİT TIRlarını durdurup silah çekenlerin bu devlete ve millete yapamayacakları kötülük yoktur. Bu işin içinde ne yazıkki medya, güvenlik güçlerimiz ve yargı malesef yer aldı. 
 

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN İÇİNDE BARINANA TERÖRİST DENİR"

Ortaya çıkan bunca ihanet belgesine rağmen hala bu yapıda kalmak isteyenlere sesleniyorum: Onlar başlarına gelecek herşeyi kabul ediyor demektir. Terör örgütünün içinde barınana terörist denir. İllegal terör yapılanması ya da illegal terör örgütü diyerek, Paralel Yapı'nın üzerine gideceğiz. İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor. Ama sizlerde Türkiye'nin umudu olarak bu işi omuzlayacaksınız. 65 yıldır bu yük sırtınızda ama bunun daha fazlasını yapmamız gerekiyor. 

"PARALEL YAPIYA KAPTIRILAN HER EVLADIMIZIN VEBALİ ÜZERİMİZEDİR"

Paralel Yapı'ya kaptırılan her evladımızın vebali bizim üzerimedir. Bizler daha fazla çalışarak evlatlarımızı bu tip şer şebekelerinden korumak zorundayız. Bu günler rehavet dönemi değil gayret dönemidir. Bir dönem imam hatipli sayısı  68 bin iken şimdi 1 milyonun üstünde imam hatipli var. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.