Başbakan Ahmet Davutoğlu Muş'ta konuştu

Başbakan Ahmet Davutoğlu Muş'ta konuştu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Muş'ta Belediye Meydanı'nda Muş’un 99. kurtuluş yıl dönümü kutlamaları ve toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları;

Biz Malazgirt ruhunu yeniden ihya etmek için yola çıktık. Alparslan, Selahattin'den nasıl ayrılamazsa biz de birbirimizden ayrılamayız. Alevi dediler, Kürt dediler, başörtülü dediler bu milleti ötekileştirdiler. AK Parti ile ayrımcılık bitti, AK Parti ile vesayet bitti. Biz 14 yıl boyunca milletimizle el ele gönül gönüle eski Türkiye'nin kötü izlerini silmeye çalıştık.

Özgürlükleri halkımızdan esirgemeyen ne kadar yasak varsa hepsini kaldırdık, Kürtçe bölümler açtık. Biz daima adaletin, demokrasinin, özgürlüklerin yanında olduk. Her türlü yasakla mücadele ettik.

"BİRİLERİ SİZİ KARAMSARLIĞA SEVK ETMEYE ÇALIŞABİLİR"

1 Kasım'da bu şehadetinizle bize destek verdiniz. Biz de sizi yüreğimizden ayrı tutmadık. Millet ne derse bugün o olur. Milletin kaynağı, millete hizmet olarak dönüyor. 14 yıllık AK Parti döneminin büyük yatırımlarına devam ediyoruz. Birileri sizi karamsarlığa sevk etmeye çalışabilir, ama siz Türkiye'nin nasıl kalkındığını görüyorsunuz. Bırakın onlar kirli operasyonalrına devam etsin. Biz aydınlık gelecek için sizlerle yürümeye devam edeceğiz. 

"HALEP'İ ESİR EDENLER BİLSİNLER Kİ..."

Halep'te dün cuma namazı kılınamadı. Halep'i esir edenler bilsinler ki Halep de bir gün Muş gibi özgür olacak. Rus uçakları, hain uçaklar, işgalci uçaklar sivil, çocuk, kadın demeden hastanenin üzerine bombalar yağdırdı. Moskova'da oturanlara soruyorum, size ne yaptı Suriye halkı? Niçin bombalar yağdırırsınız? O mazlumların elleri yakalarında olacak. Anadolu insanı o mazlumların yanında olacak. 

"HALEP'TE İŞGALCİLERE ÜLKEMİZİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ"

Kut'ül Amare zaferinden 100 yıl sonra bölgemizi daha fazla parçalamaya, ülkemizi Suriye durumuna çalışıyorlar. Kut'ül Amare'de işgalcilere diz çöktüren bizler Halep'te işgailcilere boyun eğmeyeceğiz, ülkemizi böldürmeyeceğiz. Ne yaparsanız yapın Ortadoğu'yu kardeşlikten mahrum edemeyeceksiniz. Bu zulümlerin adı savaş bile değil. Bugünün Halep'i bombalayanlarda onur ve haysiyet yok.

Bunun bir örneğini de Afrin'de gördük. İş makineleri üzerine cesetleri tehşir eden PKK'yı gördük. Terör örgütü oradan çıkacak kardeşlerimizle birlikte yaşacağız. Adaletten, özgürlükten bahsediyorlar ama vahşetin en adisini yapıyorlar. 

"BU ÜLKENİN HER BİR KARIŞINI TERÖRDEN TEMİZLEMEYE KARARLIYIZ"

7 Haziran seçimlerinden bu yana neler yaşandığını hepiniz biliyorsunuz. Anayı çocuğundan ayıran, bu aziz vatan topraklarını ölü toprağa çevirmeye çalışan bütün teröristler kahrolsun. Bu ülkenin her bir karışını terörden temizlemeye kararlıyız. 

"BİR DAHA KOMİSYON SALONLARINA O KİRALIK EŞKİYALAR GİREMEYECEK"

Terör destekçisi malum partinin sırtını dayadığı teröristlere fırsat vermeyeceğiz. Sizlerden oy isterken özgürlük, eşitlik dediler, sonra sırtlarını teröristlere dayadılar. Biz sırtımızı sizlere dayadık, biz sırtımızı Muş'a dayadık. Bu teröristlere arabalarıyla silah taşıdılar. Kendi dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istediler, şov yapmak istediler. Biz dedik ki hodri meydan. Tüm dokunulmazlıklar kaldırılacak. Birden paçaları tutuştu. Hani hesap vermekten korkmuyordunuz. İşte biz buradayız. Bu nasıl ikiyüzlülük, bu nasıl sahtekarlıktır. Şimdi de dağdaki terörü Meclis'e taşıyorlar. Ellerinde gelse Anayasa Komisyonu'na çukurlar kazacaklar, barikatlar kuracaklar. Komisyona paralı adamlarını soktular. Hepsi vandallar. O çukurlarını kapattık, o şiddeti Meclis'e getirmenize izin verir miyiz?

Teröre bulaşanları görüyoruz ki, bunlar iflah olmuyor. Biz buna asla fırsat vermeyiz. Bu vatan evlatlarını birbirine kırdırımaya izin vermeyiz. O toplantılara giremeyecekler. O salonlara kiralık eşkıyalar giremeyecek. O kiralık provakatörler için yargı süreci başlayacak. Meclis'in kapısının önünden geçemeyecekler.

"BUNLAR YÜZDE 1'LİK PARTİLER"

CHP'ye sesleniyorum, dokunulmazlıklar konusu sizin de büyük sınavınız. CHP'nin oyu ne yüzde 1 mi? Bunlar yüzde 1'lik partiler. Hergün birkaç milletvekili dokunulmazlığa destek vermeyeceğini söylüyor. Ucuz kahramanlığa gerek yok. CHP terör destekçisi mi, değil mi? Herkes görecek.

"TÜRK SİYASETİ KILIÇDAROĞLU KADAR YALAN SÖYLEYEN LİDER AZ GÖRMÜŞTÜR"

Türk siyaseti Kılıçdaroğlu kadar yalan söyleyen bu kadar lider az görmüştür. Aslını defalarca anlattığımız konular iftira etmeye devam ediyor. Suriye'de yaşananların ardından, Suriyeli kardeşlerimize en sıcak ilgiyi gösteren Kilis'e provakatif dille yaklaşıyor. O kardeşlerimizi Suriyelilere karşı kışkırtmaya çalışıyor. Nifak sokmaya çalışıyor. İnsan denir mi, insani bir tutum denir mi? Böyle bir insani meseleyi suistimal ediyor. Kilis halkı sizin gibi insafsız bir karaktere sahip değil. Bu milletin mayasında iyilik var.

"KİLİS'İN GÜVENLİĞİ İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALIYORUZ"

Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Suriyeliler iş yapıyor, vergi vermiyor' diyor. Suriyelilerin vergi vermediği iddiası yalan. Suriyeliler vergisini ödüyor. Bizim vatandaşlarımızla, Suriyeliler arasına nifak sokup, huzursuzluk çıkarmak istiyor. Bu nifaklar o roketler kadar tehlikelidir. Biz o insanların dramına sahip çıkıyoruz. Kilis'te yaşayan kardeşlerimizin güvenliği için her türlü tedbiri alıyoruz. Biz ne Kilis'i, ne Muş'u, ne Diyarbakır'ı mağdur ederiz.

"EN BÜYÜK YATIRIMI EĞİTİME AYIRDIK"

Muş'a 14 yılda neler yaptık, Muş nereden nereye geldi, en iyi siz biliyorsunuz. 6,1 milyar lira yatırım ve destek sağladık. En büyük yatırımı da eğitime ayırdık. 2579 derslik yapmış olduk. Cumhuriyet tarihinde yapılanı 14 yılda aştık. Muş Alparslan Üniversitesi'ni kurduk. 108 km bölünmüş yol yaptık. Tarihi köprüleri restore ettik. 342 bin havaalanı yolcusu oldu, 21 kat. 3 milyon adet fidan diktik. Aplarslan 1 Barajı ile Muş kendi elektriğini üretiyor. Baraj ekonomimize 270 milyon lira katkı sağladı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.