Güler misin, ağlar mısın?

Güler misin, ağlar mısın?
Iğdır’da, belediye ile ruhsat sorunu yaşayan bir şahıs, arsasından girdiğini iddia ettiği yolu duvarla ikiye böldü.

Iğdır merkezi Cumhuriyet Caddesinde yaşayan Emin Argiş, iddiaya göre 2011 yılında Iğdır Belediyesine 221 metrekare araziyi kamu yararına hibe etti. Argiş, 239 metrekare arazisinin 193 metrekaresine bina yaptı, geriye kalan araziyi belediye ile yapılan protokolle kamulaştırıldı. Belediye, kamulaştırılan araziyi yanından geçen yolla birleştirerek caddeyi genişletti. Argiş, 2015 yılında yaptığı binaya ruhsat almak için belediyeye gitti, ancak ruhsat alamadı.

Yapılan şikayet üzerine mahkemelik olan Argiş'e, 5 yıl hapis cezası verildi. Tüm yolları denemesine rağmen sorunun çözülmediğini iddia eden Argiş, bunun üzerine belediyeyi protesto amacıyla yol ortasına duvar ördü. Duvarın örüldüğü bölümün kendisine ait olduğunu, belediyeye vermekten vazgeçtiğini belirten Argiş, "Burası benim tapulu mülkiyetim. 2013 yılında mahkemenin vermiş olduğu bir değer tespiti ve bunun üzerine belediyeyle aramızda bir protokol var. Kısmi ödemesi yapılmış, yasal olarak bunun tapudan düşülmesi lazım. Şimdi dosya Yargıtay’a gitti bahanesiyle ne binamın ruhsatı veriliyor ne de yapılması gereken yapılıyor" dedi.

Yaşanan bu sorunun çözümü için belediyeye her müracaatında geçiştirildiğini savunan Argiş, şöyle konuştu: "2011 yılında yeşil alanın 221 metrekaresini belediyeye hibe ettim. Bana çap verildi, resmi yazışmalarımız var. Geri kalan 239 metrekare alan üzerine bina yapmam gerekiyordu. Ben 193 metrekare üzerine bina yaptım, yol geniş olsun diye geri çekme yaptım. Tüm bunları yapmama rağmen 6 yıllık mahkeme kararları, mülki tespit kararları, mahkemelerin kesinleşmiş kararlarına rağmen bir bahane üreterek ruhsatım verilmedi. Yapılması gereken işlem yapılmıyor, her başvurumda başka bir bahane üretilmekte. Bende yerimi vermekten vazgeçtim, duvar çektim.” 

Iğdır Belediye Eş Başkanı Murat Yikit de, bu arsanın daha önce mahkeme kararıyla bedeli ödenerek kamulaştırıldığını belirterek "Binanın ruhsatı ile ilgi ise söz konusu arsada birçok hissedar olduğundan, diğer hissedarların vekaletleri olmadığından binaya ruhsat verilmemektedir. Bu vatandaşımız burada kaçak bina yapmıştır. Bununla ilgili kendisine para cezası kesilmiştir” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum