Hibe programa rekor başvuru

Hibe programa rekor başvuru
Köyüne yatırım yapacak genç çiftçiye 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak programa yaklaşık 25 kat talep geldi.

Genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak programa 25 kata yakın talep geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 20 günde ön başvuruda bulunan genç çiftçi sayısının 370 bine ulaştığını, bunların 135 bininin evraklarını tamamlayarak il veya ilçe müdürlüklerine başvurduğunu bildirdi. 

Çelik, AA’ya yaptığı açıklamada, 13 Nisan itibarıyla başvuruların başladığını hatırlatarak, genç çiftçilerin programa yoğun ilgi gösterdiğini ifade etti. Çelik, programın 3 yıllık bir süreci olduğunun altını çizerek, projeye bu yıl için 450 milyon lira bütçe ayrıldığını kaydetti.

Proje başvurularının 12 Mayıs’a kadar devam edeceğine dikkati çeken Çelik, bugüne kadar internet üzerinden ön başvuru yapan kişi sayısının 370 bine ulaştığını belirtti. Çelik, bunlar içerisinden evraklarını tamamlayarak il veya ilçe müdürlüklerine başvuran genç çiftçi sayısının 135 bin olduğunu aktardı.

Hayvancılık ağırlıklı

Çelik, internet üzerinden yapılan başvuruların 364 bininin hayvansal üretim amaçlı projeler olduğuna işaret ederek, söz konusu ön başvuruların 5 bin 700’ünün de bitkisel üretimi hedeflediğini bildirdi.

Hayvansal üretim proje başvurucularının 134 bininin evraklarının il ve ilçe müdürlüklerine ulaştığını belirten Çelik, “Şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Başvurular 12 Mayıs’ta sona erecek. Sonrasında illerde oluşturulacak Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonları tarafından projeler değerlendirilecek” diye konuştu.

25 kat başvuru yapıldı

Program kapsamında genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe yoluyla destek verilecek. Projeye bu yıl 450 milyon lira bütçe ayrıldı. Bu durumda yaklaşık 30 bin çiftçiye destek olacak programa 370 bin, yani 25 kat başvuru geldi. Söz konusu program, nüfusu 20 binden az olan yerleşim birimlerini kapsıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.